Albert Diks: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zita

Als je B&B Vol Liefde 2024 kijkt, dan ken je B&B-eigenaar Albert Diks waarschijnlijk wel. Je kent hem dus misschien wel als kasteelheer bij B&B Vol Liefde, maar zijn familie is vooral bekend van het welbekende Beter Bed.

Over Albert Diks

Volledige naam
Albert Diks 
Geboortejaar
1960 (64 jaar)
Geboorteplaats
Brabant
Huidige woonplaats
La Bisbal D'Empordà, Spanje
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Albert Diks (64) ken je misschien wel van het programma B&B Vol Liefde. Hij doet mee aan het derde seizoen in 2024 om te liefde te vinden. Hij is geboren in Brabant, maar vond al snel zijn roeping in de Bed and Breakfast. Hij liet namelijk zijn eigen Spaanse kasteel bouwen in 1999: Castell d'Emporda. Daar was behoorlijk wat geld voor nodig, maar dat was voor Diks geen probleem. Hij komt namelijk uit de familie van het succesvolle bedrijf Beter Bed.

In B&B Vol Liefde zien we dat hij meerdere vrouwen op bezoek heeft (gehad) en er een hoop spraakmakende dingen gebeurden. Zo deelde hij het bed met Malgosia, maar gaf hij een stukje van zijn hart aan Joyce. Voor wie hij uiteindelijk kiest, is nog niet duidelijk. Dat zien we op de reünie op 12 september 2024.

Jeugd

Diks werd geboren in Brabant. Alber groeide op met zijn broers en samen met zijn broers Rob, Mark en Pieter richtte hij de matrasgigant Beter Bed op in Uden. Quote500 laat weten dat hij tijdens de oprichting geen onderdeel was van het bedrijf, maar dat hij later instapte met een klein aandelenpakket. Een aantal jaar later verkochten de broers Beter Bed en gingen door met de andere matrasgigant Swiss Sense. Op latere leeftijd verhuist hij naar La Bisbal D'Empordà, een Middeleeuws dorpje nabij de Frans-Spaanse grens en koopt hier het kasteel dat hij omtovert tot viersterrenhotel. “Ik dacht: als ik ooit nog eens geld heb, ga ik een kasteel kopen. Toen was ik 36 en ben ik aan mijn droom begonnen,” vertelt hij. “Toen ik het kocht, was het eigenlijk niets. Ik dacht: hoe zal het eruitzien als er straks mensen rondlopen en de lampjes zijn aan? Dat zie ik nu iedere dag. Dat is te gek.”

Carrière

In 1999 kocht Albert het kasteel wat hij nu 'bed and breadfast' noemt. Maar, eigenlijk kunnen we dit kasteel geen B&B noemen met 57 kamers, twee restaurants, twee zwembaden en bijna honderd man personeel. Hij kocht het kasteel in de jaren '90 met zijn toenmalige vrouw Margot en ze toverden het om tot een viersterrenhoten. Deze relatie eindigde recentelijk en hij zijn droom is om nog één keer verliefd te worden. Vandaar ook zijn deelname.

Vermogen Albert Diks

Albert en zijn broers hebben samen een vermogen van ruim 220 miljoen euro. Daarmee stond de familie Diks vorig jaar op plek 278 van de Quote500. Het geschatte vermogen van de Brabantse kasteelheer is onbekend.

Instagram Albert Diks

Bekend van

B&B Vol Liefde 2024

Diks kun je kennen uit het liefdesprogramma B&B Vol Liefde 2024 (seizoen 3)

Youtube Video's

Veelgestelde vragen 

Hoe oud zijn de kinderen van Albert Diks?

Diks heeft twee kinderen (dochters) van 5 en 7 jaar.

Wie is de ex van Albert Diks?

De ex van Albert is Margot Vereijken. Samen met Margot runde hij het kasteel Castell d'Emporda en heeft hij twee dochters.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (12)