Robert Jan van Rheenen: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zita

Robert Jan van Rheenen, zo op het eerste gezicht zegt deze naam je misschien niet veel, maar als je naar B&B Vol Liefde 2024 kijkt, dan weet je als geen ander over wie we het hebben. Robert Jan ken je dus misschien wel van B&B, maar wat weten we nog meer over hem?

Over Robert Jan van Rheenen

Volledige naam
Robert Jan van Rheenen
Geboortejaar
1966 
Geboorteplaats
Rotterdam
Huidige woonplaats
Invergordon, Schotland
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Robert Jan van Rheenen stelt zichzelf in B&B Vol Liefde voor als een échte Rotterdamse corpsbal. Hij studeerde Economie in Rotterdam, maar zijn hart lag altijd al met het mooie Schotland waar hij nu bezoekers meeneemt in een Scottisch Experience. Robert Jan is vader van drie kinderen: hij heft twee volwassen kinderen bij zijn eerste ex en één kind bij zijn laatste ex. Zijn jongste zoon gaf hem op voor het B&B Vol Liefde avontuur en zijn dochter is ook te zien in het programma. Zo'n 2,5 jaar geleden werd het leven van Robert Jan op z'n kop gezet en kreeg hij de diagnose kanker. Hij heeft moeten vechten voor zijn leven, maar haalt daardoor nu juist álles uit het leven.

Jeugd

In 1984, na zijn middelbare schooltijd, begint Robert Jan op 18-jarige aan de studie Economie. Robert Jan wil graag lid worden van het corps en voor Robert Jan bestaat er dan maar één studentenvereniging waar zijn oog op valt. Hij meldt zich aan voor de ontgroeningen. "De mensen die mij kennen uit die tijd zullen weten dat ik weliswaar gevormd ben door mijn jaren op de Robert van Baeldestraat, maar dat ik in de kern gewoon mijzelf ben gebleven. Ik lees hier het Whatsapp-commentaar. Dat typeert mij wel. Wat je ziet in B&B Vol Liefde, waarin ik probeer het iedereen naar de zin te maken, dat ben ik. Ook mijn kleding is niet ‘bedacht’. Zo ben ik en wil ik zijn.”

Carrière

Robert Jan begon met werken achter de bar in een eetcafé 'De Stoep' aan de Oostzeedijk. Hij ontmoet hier veel mensen die hij tot op de dag van vandaag nog spreekt. Zijn studententijd loopt ten einde en hij begint met een traineeship in de grafische industrie bij het bedrijf waar hij in zijn studententijd op vrijdag begon met schoonmaken om wat bierguldens te verdienen, en waar hij later chauffeur op de vrachtauto werd. Met zijn traineeship kan hij meer doen met het keuzevak reclamewetenschappen dat hij koos tijdens zijn studie. RJ wil 'dingen doen en regelen' en creatieve oplossingen bedenken. Dat wordt opgemerkt bij P&G en ze bieden hem aan om meer met hem te willen werken als zelfstandige.

Robert Jan pak dit aanbod met beide handen aan en begint in 1994 met zijn eigen marketingsupportbureau. Tot op de dag van vandaag vervult hij daarnee nog regelmatig opdrachten. Tijdens dit bestaan van harde werken, zocht hij ook ontspanning in Schotland. Hij was altijd al te vinden in de Highlands. Hier ontstonden ook veel vriendschappen en uiteindelijk, na zijn ziekte en corona, organiseert hij sinds 2023 de Scottish Experience. 

Lees ook: Albert Diks: leeftijd, vermogen en biografie

Vermogen Robert Jan van Rheenen

RTL Boulevard dook dieper in het leven van Robetr Jan en volgens hen heeft hij een vermogen van 4,1 miljoen euro.” Op de vraag hoe hij dan aan al dat geld komt, heeft Boulevard presentator Aran ook een antwoord. “Hij zegt dat hij uit een goede, welgestelde familie komt.” Echter is Robert Jan niet blij met deze uitspraken, want volgens hem is dit helemaal niet waar en heeft hij heel hard moeten werken voor zijn geld.

Instagram Robert Jan van Rheenen

Bekend van

B&B Vol Liefde

Robert Jan was voor zijn deelname aan B&B Vol Liefde 2024 niet bekend, maar één ding is duidelijk: hij is publiekslieveling.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Robert Jan van Rheenen

Wat is de achternaam van Robert Jan uit B&B?

De volledige naam van Robert Jan is Robert Jan van Rheenen.

Wie is de dochter van Robert Jan van Rheenen?

Eén van de dochters van Robert Jan is Annelot van Rheenen. Robert Jan heeft nog twee andere kinderen, waarvan zijn jongste zoon van een andere ex is.

Wat kost een nacht in de B&B van Robert Jan?

Helaas is Robert Jan een beetje geheimzinnig over de prijzen. Overnachten in zijn Marybank Lodge kan alleen op aanvraag, dus de prijzen zijn niet vooraf bekend.

Welke ziekte had Robert Jan? 

Robert Jan kreeg een paar jaar geleden de diagnose kanker. Hij heeft hard voor zijn leven moeten vechten, maar inmiddels is hij hiervan genezen.

Hot or Not?

  • Yes! (8)
  • Nope! (3)