B&B Vol Liefde-Robert Jan eerlijk over ziekte: 'Was bezig om afscheid te nemen'

Media door Alyssa

Momenteel genieten we allemaal mee met Robert Jan zijn zoektocht naar de ware liefde in B&B Vol Liefde. Onlangs zagen we hoe hij met een zwaar hart, publiekslieveling Els naar huis stuurde, een moeilijke beslissing voor hen beiden. Maar het lijkt erop dat Robert Jan deze keuzes nu gemakkelijker kan maken, omdat hij écht heeft geleerd wat er in het leven toe doet. Dit inzicht heeft alles te maken met een ernstige ziekte die hij heeft overwonnen, een gebeurtenis die zijn leven voor altijd veranderde.

Bye bye Nederland, hello Schotland

Nadat Robert Jan de kanker had verslagen, besloot hij zijn koffers te pakken en te verhuizen naar waar zijn hart ligt: Schotland. In de B&B Vol Liefde-aflevering van maandagavond ging hij tijdens zijn date met Margreeth dieper in op deze zware periode. "Het is mij gelukt om er onderuit te komen en dat is voor veel mensen een inspirerend voorbeeld. Er is altijd hoop, zelfs in de donkerste tijden. Er is altijd een weg omhoog."

Oog in oog met de dood

Robert Jan stond echt op het punt om afscheid te nemen van het leven. Maar hij bleef knokken en het revalideren kostte hem twee jaar. "Een arts zei me aan het einde van de chemokuren dat ik niet eens in staat zou zijn om de trap op te lopen. Dat was voor mij het moment dat ik dacht: 'Dat gaat niet gebeuren, ik knok me eruit.'"

Fitter dan ooit en vol dankbaarheid

Fast forward naar nu: Robert Jan voelt zich fitter dan ooit tevoren! Hij staat weer vol in het leven en geniet met volle teugen. "Elke dag ben ik dankbaar dat ik er nog ben. Ik geniet! Als ik 's ochtends het gordijn open doe, voel ik me trots en dankbaar voor alles wat ik heb bereikt."

B&B Vol Liefde-Robert Jan een miljonair?

Er wordt overigens beweerd dat Robert Jan een miljonair is. Oké, dus? Zou je misschien denken. Maar volgens Robert Jan is dit helemaal niet waar. Hij is absoluut niet blij met het beeld dat RTL 4 van hem schetst. In RTL Boulevard wordt beweerd dat hij een vermogen heeft van 4,1 miljoen en dat hij dit vooral te danken heeft aan zijn vermogende familie. Hij is woest over deze berichten en dat is niet zonder reden. De Schotse gentleman vertelt aan de Story dat hier helemaal niks van waar is. "Ik vind het echt niet oké wat voor onzin er over mij is verspreid is. Ik heb kinderen hè? Die hebben hier last van", vertelt Robert Jan.

Hard werken

Sterker nog, hij vertelt dat hij tijdens zijn studie economie juist heel hard moest werken om alle rekeningen te betalen. Hij werkte achter de bar en als schoonmaker bij een grafisch bedrijf. Hij heeft ook een tijdje gewerkt als vrachtwagenchauffeur. In 1998 richtte hij zijn eigen bedrijf op waarmee hij genoeg geld kon verdienen om zo uiteindelijk zijn B&B in Schotland te beginnen. Dat laatste is meer dan goed gelukt, zoals we kunnen zien in B&B Vol Liefde.

Lees ook: B&B Vol Liefde-Els doet schokkende onthulling over haar leven