Dave Roelvink: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Als je aan de naam Roelvink denkt, denk je waarschijnlijk aan zanger Dries, zijn gele zwembroek en de vele realityprogramma's over zijn gezin. Eén van zijn gezinsleden, zoon Dave, is tegenwoordig een welbekende persoonlijkheid. We kennen hem als model, DJ en mediapersoonlijkheid.

Over Dave Roelvink: leeftijd, vermogen en biografie

Volledige naam
Dave Roelvink
Geboortedatum
13 maart 1994
Geboorteplaats
 Amsterdam
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
Bezet

Achtergrondinformatie

Dave Roelvink is de zoon van de bekende volkszanger Dries Roelvink. Hij heeft een oudere zus en een jongere broer, wat hem het middelste kind maakt. Zijn broer, Donny Roelvink is ook bekend. Dave is model, DJ en een mediapersoonlijkheid. Zijn naamsbekendheid heeft hij grotendeels aan zijn bekende vader te danken. Daarnaast is hij ook bekend van zijn deelname aan het programma Expeditie Robinson in 2016 en de reality-serie De Roelvinkjes.

Roelvink kwam ook in het nieuws in 2014 vanwege een uitgelekte sekstape. Deze is gemaakt op een feestje waar hij was met vrienden. In 2018 kwam Dave opnieuw in opspraak nadat hij was aangehouden voor rijden onder invloed.

Jeugd

Dave is geboren in Amsterdam in 1994. Hij heeft een oudere zus en een jongere broer wat hem het middelste kind maakt. Toen hij zestien was werd hij gescout als model. Hij begon zijn carrière dus al op een jonge leeftijd. Maar met Dries Roelvink als vader, weet Dave als geen ander hoe het is om in de spotlights te staan.

Carrière

Op 16-jarige leeftijd begon Dave Roelvink zijn carrière als model. Hij stond op de covers van tijdschriften en liep in modeshows voor merken zoals Tommy Hilfiger. In 2012 kwam hij voor het eerst op televisie met het programma Fort Boyard. Later was hij ook te zien bij Welkom bij de Kamara's en Sterren Springen op Zaterdag. Roelvink moest helaas zijn deelname aan Sterren Springen staken doordat hij geblesseerd was geraakt.

Vanaf 2015 was Dave samen met vader Dries en de rest van het gezin te zien in hun eigen reality-serie De Roelvinkjes. Voor de serie bracht Dave een liedje uit genaamd Samen Door Het Leven in samenwerking met zijn vader. Sinds ditzelfde jaar was Dave ook actief als DJ. Een jaar later deed Dave mee aan Expeditie Robinson en was hij te zijn in nog meer televisieprogramma's waaronder zijn eigen serie Dave Het Huis Uit.

Hierop volgde nog meer programma's die zich op het bekende gezin richtte. In De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken zijn Dave en broer Donny samen te zien. In het programma startten de broers samen een eigen zaak op. In 2018 verscheen het programma Dien en Dave op Ibiza, waarin Dave te zien was samen met zijn oma. De familie was ook nog te volgen in de programma Dave en Donny op expeditie en De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Tussen het maken van de familieprogramma's door was Dave ook nog te zien in de shows De Jongens Tegen De Meisjes, Een Goed Stel Hersens, Alles Mag Op Zondag en Risky Rivers.

Vermogen Dave Roelvink

Voor zijn DJ shows vraagt Dave best een flinke som. Een optreden van hem kost maar liefst €3000,-. Daarnaast kan Dave meegenieten van het vermogen van zijn vader. Dave Roelvink schijnt een vermogen te hebben van 1,5 miljoen euro.

Instagram Dave Roelvink

Bekend van

De Roelvinkjes

Dave kennen we van meerdere progrmma's waaronder Expeditie Robinson, De Roelvinkjes, Fort Boyard en Sterren Springen Op Zaterdag.

Veelgestelde vragen over Dave Roelvink: leeftijd, vermogen en biografie

Wie is de vriendin van Dave Roelvink?

Dave heeft een relatie met influencer en presentatrice Marijn Kuipers.

Is Dave Roelvink uit elkaar met Jazzlyn?

Aan het einde van 2023 zette Dave Roelvink een punt achter zijn relatie met zijn voormalige partner Jazzlyn. De twee hebben samen een zoontje, maar ze zijn nooit getrouwd geweest.

Heeft Dave Roelvink een kind?

Ja, op 30 oktober 2021 werd Dave de vader van zoontje Dean Roelvink. Dean wordt dit jaar 3.

Is Dave Roelvink moslim?

De broer van Dave, Donny, heeft zich bekeerd tot de Islam. Dit ziet Dave zelf ook als optie maar hij is er nog niet helemaal over uit. Hij ziet het Jodendom ook als optie.

Hot or Not?

  • Yes! (2)
  • Nope! (1)