⁠Dit betaal je voor een nachtje in het kasteel van Albert Diks uit B&B Vol Liefde

Media door Anjali

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is inmiddels al even bezig. Wil jij ook een keer overnachten in één van de B&B's? Dat kan!

B&B Vol Liefde: het kasteel van Albert

De ene deelnemer beschikt over een leuke natuurcamping, terwijl de ander een luxe kasteel bezit dan meer wegheeft van een hotel dan een traditionele bed and breakfast. 64-jarige deelnemer Albert Diks is de trotse eigenaar van zijn kasteel in in Spanje, genaamd  Castell d’Empordà. Het kasteel viel natuurlijk gelijk op toen het nieuwe seizoen van start ging. De charmante locatie en de rijke historie van het veertiende eeuwse kasteel bieden de perfecte sfeer voor een rustgevende vakantie. Maar wat kost zo'n nachtje slapen daar eigenlijk? En is het wel écht de moeite waard, of betaal je vooral voor de locatie omdat het op televisie is geweest?

Bijzondere locatie

De charmante locatie in het Catalaanse landschap, niet ver van de Franse grens en vlakbij de Costa Brava, kun je het veerteinde eeuwse kasteel op een heuvel vinden. Een waar historisch bouwwerk heeft Albert gekocht, en dat is niet gek aangezien Albert Diks een voorliefde heeft voor alles wat met geschiedenis te maken heeft. Albert komt zelf uit een steenrijke familie, maar ondernemend dat hij is besloot hij geen kant en klaar kasteel te kopen. Integendeel, hij kocht het kasteel als een oude ruïne. Hij verbouwde het pand tot een exclusief hotel met twee zwembaden, twee restaurants en maar liefst 57 slaapkamers. Ook is het een perfecte locatie voor het vieren van een bruiloft, en heeft het pand een groot terras waar de zonsondergang in volle geuren en kleuren aanschouwd kan worden.

Prijs voor een nachtje in het kasteel

Nou, al deze woorden klinken erg positief, en misschien ben je nu zelfs wel overgehaald om een nachtje naar dit fantastische oord te boeken. Wie wil er nu niet in zo'n mooi kasteel mét rijke geschiedenis overnachten? Daarom laten we je niet langer in afwachting: een nachtje in het hotel kost € 217,- deze zomer. Dan heb je wel de kamer met de laagste prijs in augustus, namelijk de torenkamer. Maar een torenkamer, hoe romantisch klinkt dat? En dat is 'ie ook: het voelt net alsof je in een sprookje wakker wordt. En wil je je verblijf compleet maken door er een ontbijtje bij te boeken? Dan kost de kamer met ontbijt € 246,- per nacht. Dat valt allemaal best mee voor een locatie bekend door B&B Vol Liefde, toch?