Albert uit B&B Vol Liefde heeft een steenrijke achtergrond door een bekend familiebedrijf

Media door Alyssa

Albert Diks is op zoek naar de perfecte kasteelvrouw in B&B Vol Liefde. De kijkers zien hem rondwandelen in het weelderige Spaanse kasteel Castell d’Emporda, maar wist je dat Albert ook iets bijzonders met zich meedraagt? Albert heeft namelijk een interessante achtergrond: samen met zijn broers runde hij een bekend bedrijf.

Van B&B naar riant hotel

Albert mag dan wel meedoen aan B&B Vol Liefde, maar zijn verblijf is allesbehalve een doorsnee B&B. We hebben het hier over een viersterren paleis met maar liefst: 57 kamers, twee restaurants, twee zwembaden en bijna honderd man personeel. Wow! Samen met zijn toenmalige vrouw toverde Albert het kasteel in 1999 om tot dit luxe hotel. Maar hoe kon hij zich eigenlijk zo'n mega-investering veroorloven? Nou, daar komt een interessant verhaal bij kijken!

Het succesverhaal van Beter Bed

Voordat Albert zijn Spaanse droom waarmaakte, runde hij samen met zijn drie broers een ander groot bedrijf: Beter Bed. Albert vertelde hierover aan Veronica Superguide: "We hebben altijd kneiterhard gewerkt en echt de tijd van ons leven gehad". Hoewel Albert niet vanaf het begin betrokken was bij Beter Bed, stapte hij later in het bedrijf van zijn broers. En dat bleek dus gewoon een gouden zet! Vijf jaar later verkochten Albert zijn broers Beter Bed en gingen ze verder met het bedrijf Swiss Sense, waarmee ze in 2023 op plek 278 in de Quote 500 belandden met een geschat gezamenlijk vermogen van €220 miljoen. Niet gek, toch?!

Van matrassenkoning tot kasteelheer

Terwijl zijn broers doorgingen in de matrassenbranche, koos Albert voor een ander pad. Hij gebruikte zijn deel van de opbrengst om Castell d'Emporda aan te schaffen en zijn Spaanse droom na te jagen. En nu is hij dus op zoek naar een kasteelvrouw om zijn leven mee te delen. Wie weet zorgt Malgosia voor een vonk, want bij Marijke wilde het maar niet vlammen!

Bekende gezichten in B&B Vol Liefde 2024

Malgosia is overigens niet de enige bekende die we tegenkomen in het nieuwe seizoen van B&B Vol LiefdeZo kun je Charlotte, die naar Spanje afreisde voor Mike, al ergens van kennen. En wist je dat haar broer ook een bekende in de media is? Helena, die wil kijken of het iets kan worden met de stoere Thijz, heeft ook al eens eerder op tv gestraald.

Lees ook: B&B Vol Liefde-Iris doet nu al onthulling over nieuw seizoen: 'Er is nu al iets gebeurd'