Zangeres wil Jeroen Rietbergen toch voor de rechter krijgen

Media door Alyssa

Oei. Jeroen Rietbergen dacht dat hij er makkelijk vanaf kwam toen zijn zaak werd geseponeerd, maar daar komt nu misschien verandering in. Zangeres Nienke Wijnhoven gaat namelijk proberen om de voormalig muzikaal leider van The Voice alsnog voor de rechter te krijgen.

Nienke deed verhaal bij BEAU

In een onthullend gesprek met Beau van Erven Dorens vertelde Nienke dat ze in het verleden ongewenst werd betast door Rietbergen en dat ze angst had om haar verhaal te delen. Hoewel de zaak drie maanden geleden werd geseponeerd, heeft Nienke nu een artikel 12-procedure ingediend bij het gerechtshof. Dit betekent dat ze probeert het OM te dwingen om de zaak opnieuw te onderzoeken en Rietbergen te vervolgen.

Aanvullend bewijs 

Volgens de informatie die haar advocaat heeft verstrekt, is het verzoek bij het gerechtshof inmiddels ingediend. Nienke Wijnhoven streeft er ook naar om aanvullend bewijs aan het dossier toe te voegen, waaronder getuigenverklaringen die de beschuldigingen ondersteunen.

Reactie advocaat Jeroen Rietbergen 

De advocaat van Jeroen Rietbergen, Peter Plasman, was op woensdagavond nog niet beschikbaar voor een reactie. Zijn andere advocaat, want Jeroen wordt bijgestaan door twee advocaten, heeft zich wel uitgelaten over de situatie. Wout Morra denkt namelijk niet dat de artikel 12-procedure tot vervolging zal leiden. Morra gaf aan dat de zaak al uitgebreid was onderzocht en dat de beslissing van het OM om niet te vervolgen goed was onderbouwd. “Wij geloven dat deze beslissing zal worden bevestigd”, aldus Morra tegen het ANP.

OM in hoger beroep tegen Ali B

Ook de zaak tegen Ali B is nog lang niet klaar! Niet alleen de rapper zelf, maar nu gaat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen de uitspraak. Ali B werd eerder deze maand veroordeeld tot twee jaar cel voor verkrachting en poging tot verkrachting, maar het OM is niet tevreden met de vrijspraken die hij kreeg.

Jill Helena's zaak krijgt een vervolg

Het OM gaat specifiek in beroep tegen de vrijspraak in de zaak van The Voice-finaliste Jill Helena. Zij beschuldigde Ali B van aanranding, maar hoewel de rechtbank haar getuigenis geloofwaardig vond, kon de aanranding niet bewezen worden. Het OM denkt dat ze hier in hoger beroep wel een zaak van kunnen maken. "Het OM ziet na bestudering van het vonnis aanknopingspunten om de zaak opnieuw voor te leggen in hoger beroep. Dat geldt ook voor de andere twee vrijspraken", aldus het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Jeroen Rietbergen maakt comeback en componeert muziek voor Gooische Vrouwen