Jeroen Rietbergen gaat vrijuit in zedenzaak The Voice

Media door Alyssa

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om de zaak tegen Jeroen Rietbergen, wegens vermeende misstanden rondom The Voice of Holland, te seponeren. Er is simpelweg niet genoeg 'wettig en overtuigend bewijs' om Jeroen te vervolgen, ondanks de heftige beschuldigingen van oud Voice-deelnemer Nienke Wijnhoven. Dit nieuws werd vandaag naar buiten gebracht door het AD.

Geen Bewijs, geen vervolging

Het OM verklaarde dat er onvoldoende bewijs is om Jeroen Rietbergen aan te klagen. Dit betekent dat, ondanks de ernstige beschuldigingen van Nienke, er dus geen rechtszaak zal komen. Jeroen heeft eerder al toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en betuigde hiervoor zijn spijt. Hij gaf aan dat hij het afgelopen jaar hard aan zichzelf heeft gewerkt.

Slachtoffer Jeroen Rietbergen extreem teleurgesteld

Nienke's advocaat, Sébas Diekstra, is allesbehalve tevreden met de beslissing van het OM. Hij noemt de uitkomst "extreem teleurstellend" en overweegt een artikel 12-procedure. Hiermee wil hij justitie dwingen om de zaak toch voor de rechter te laten brengen.

Jeroen Rietbergen opgelucht en dankbaar

Jeroen zelf is opgelucht dat de zaak geseponeerd is. Zijn advocaten lieten weten dat hij "dankbaar is voor het uitgebreide opsporingsonderzoek" en blij is dat deze lange strijd eindelijk voorbij is. Hij bedankte iedereen die hem in deze moeilijke tijd heeft gesteund.

Linda de Mol blijft Jeroen Rietbergen steunen

Linda de Mol is voor Jeroen in de afgelopen periode een opvallende steunpilaar geweest. Hoewel de twee officieel uit elkaar zijn, worden ze in het geheim nog regelmatig samen gezien. Vandaag kwam naar buiten dat de twee afgelopen zaterdagmiddag zijn gespot in de buurt van Linda haar huis, samen met hun twee schattige labradors. Op de foto's, gemaakt door een fotograaf van weekblad Story, zijn Linda en Jeroen te zien terwijl ze gezellig arm in arm lopen. RTL Boulevard probeerde het management van Linda te bereiken voor een reactie, maar dit was zonder succes. Al is een bevestiging ook niet per se nodig, de beelden spreken namelijk best wel voor zich.

Einde van Jeroen Rietbergen en Linda de Mol

Sinds de schandalen rond The Voice of Holland kwam de relatie van Linda en Jeroen onder grote druk te staan. Jeroen, die beschuldigd werd van seksueel wangedrag achter de schermen van het programma, verdween grotendeels uit de publieke schijnwerpers. Linda gaf aan tijd nodig te hebben om de situatie te verwerken en nam destijds afstand van haar relatie met Jeroen.

Lees ook: Noa Vahle blij dat moeder Linda de Mol niet topless in magazine staat: "Daar had ik stokje voor gestoken"