Timor Steffens: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Timor Steffens is een Nederlandse danser met ontzettend veel talent. Hij was jurylid voor veel verschillende dansprogramma's en werkte samen met verschillende wereldsterren.

Over Timor Steffens

Volledige naam
Timor Steffens
Geboortedatum
9 oktober 1987 (36 jaar)
Geboorteplaats
Roermond
Huidige woonplaats
onbekend
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Timor Steffens is geboren in het Limburgse Roermond. Op zesjarige leeftijd verhuisde hij naar Rotterdam. Timor heeft een zus genaamd Tabaia en hij werd opgevoed door alleen zijn moeder.

Jeugd

Timor groeide op in Rotterdam met zijn moeder en zus Tabaia. Hij volgde een kappersopleiding en een opleiding elektrotechniek maar hij maakte beide studies niet af. Op zijn achttiende ontdekte hij zijn passie voor dansen en sloot hij zich aan bij de Rotterdamse Dansacademie. Een aantal jaar later, in 2008, deed hij mee aan So You Think You Can Dance. Hier werd hij tweede, maar jurylid Dan Karaty was helemaal weg van Timor. Hierdoor mocht hij net als de winnaar van het programma mee naar de Verenigde Staten om daar een naam voor zichzelf te maken in de danswereld.

Carrière

In 2009 kreeg Timor Steffens een werkvisum in de Verenigde Staten. Hierdoor kon hij tot 2011 in het land blijven werken, hij had namelijk een erg grote klus binnengesleept. Hij mocht gaan dansen voor de This is it-concertreeks van Micheal Jackson in Londen. Deze zou duren tot maart 2010. Door het overlijden van Micheal Jackson in juni van 2009 heeft de concertreeks nooit plaatsgevonden. In juli 2009 danste Timor samen met de andere dansers die zouden dansen met Jackson, tijdens de herdenkingsdienst voor de wereldberoemde zanger. Steffens is te zien in de This is it-film als achtergronddanser tijdens repetities.

In 2010 werkte Timor samen met Jermaine Jackson aan het programma Move Like Micheal Jackson van SBS. Hierna danste hij ook als achtergronddanser in de film Burlesque met Christina Aguilera en Cher. Ook was hij een half jaar lang het gezicht van schoenenmerk PRO.

In 2011 werd Timor opnieuw lid van een dansteam voor een grote popster, namelijk Chris Brown. Hij danste tijdens optredens en in videoclips. Hierna werd Timor jurylid bij het programma Beat the Best en werd hij creative director bij The Voice of Italy. Van 2015 tot en met 2019 was Steffens jurylid bij Dance Dance Dance. Hierna volgde een plek als jurylid bij DanceSing.

Dit jaar zal Timor opnieuw op onze televisies te zien zijn. Hij gaat namelijk deelnemen aan het 24ste seizoen van Expeditie Robinson.

Vermogen Timor Steffens

Over het vermogen van Timor Steffens is helaas niks bekend.

Instagram Timor Steffens

Bekend van

Timor Steffens is voornamelijk bekend van zijn werk als jurylid bij verschillende dansprogramma's waaronde Dance Dance Dance. Vroege fans kunnen hem kennen van zijn deelname aan So You Think You Can Dance en natuurlijk van zijn samenwerkingen met grote sterren zoals Micheal Jackson en Chris Brown.

Veelgestelde vragen over Timor Steffens

Is Timor Steffens Marokkaans?

Timor Steffens is half Marokkaans. Zijn vader is Marokkaans en zijn moeder is half Duits. Timor is alleen opgevoed door zijn moeder.

Heeft Timor Steffens een relatie?

Momenteel lijkt het erop dat Timor single is. Eerder heeft hij relaties gehad met Saskia Koelewijn en Zoey Ivory.

Welke opleiding heeft Timor Steffens gedaan?

Timor Steffens is begonnen aan een kappersopleiding en aan een opleiding elektrotechniek, maar beide opleidingen maakte hij niet af.

Heeft Timor Steffens So You Think You Can Dance gewonnen?

Nee, Timor eindigde op de tweede plaats. Ivan Paulovich was de winnaar.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)