Ellemieke Vermolen: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Ellemieke Vermolen kennen we als een vrouw met vele talenten. Ze heeft meerdere kookboeken uitgebracht, is actrice geweest en presenteerde in haar carrière verschillende programma's.

Over Ellemieke Vermolen

Volledige naam
Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen
Geboortedatum
13 oktober 1976 
Geboorteplaats
Hellevoetsluis
Huidige woonplaats
Knokke, België
Relatiestatus
bezet

Achtergrondinformatie

Ellemieke Vermolen is een Nederlandse schrijfster van kookboeken. Daarnaast is ze actrice en presentatrice geweest. Ze is het meest bekend van haar rol in Goudkust en haar werk bij De 25 en Shownieuws.

Jeugd

Ellemieke is geboren in Hellevoetsluis. Na het behalen van haar mavo-diploma volgde ze een opleiding bij Schoevers. Voordat ze de overstap maakte naar de televisiewereld, deed Ellemieke modellenwerk. Ze speelde in spotjes voor onder andere Amstel en C&A. Via dit werk kwam ze in contact met Joop van den Ende die haar uitnodigde om te komen werken als assistente bij het RTL4-programma Millenniumspel.

Carrière

Na haar start op de televisie heeft Vermolen verschillende dingen gedaan binnen haar carrière. In de jaren 2002 en 2003 presenteerde ze het programma Puzzeltijd voor RTL4. In maart 2003 stapte ze over van RTL naar SBS6. Hier presenteerde ze Mama, ik heb je huis verbouwd, Klussen en Wonen en Exclusief. Hierna deed ze presentatiewerk voor Shownieuws en Huizenjacht. In 2005 werd Ellemieke verkozen tot de meest sexy vrouw van Nederland door tijdschrift FHM. In 2006 heeft Ellemieke ook meegedaan aan Sterren Dansen op het IJs. Hier is ze uiteindelijk vijfde geworden.

Naast een carrière in de tv-wereld heeft de presentatrice ook stappen gezet in de muziekwereld. In 2007 maakte ze een liedje met Gerald Joling genaamd Liefde.

Tot 2015 moesten televisiekijkers het even zonder Ellemieke doen, totdat ze terugkeerde op de Vlaamse zender VIJF met het programma Vier handen op één buik. Sinds 2021 is ze weer te zien op de Nederlandse buis bij Shownieuws. Dit jaar zal Ellemieke ook te zien zijn bij het 24ste seizoen van Expeditie Robinson.

Naast werk op de televisie schrijft Ellemieke ook kookboeken. Hier heeft ze er tot nu toe vijf van uitgebracht, waaronder Lekker Gezond! Ook heeft ze een boek geschreven genaamd Kom Weer in je Kracht.

Vermogen Ellemieke Vermolen

Wat het vermogen van Ellemieke Vermolen precies is, is helaas onbekend.

Instagram Ellemieke Vermolen

Bekend van

Goudkust, Shownieuws, Vier Handen op één Buik

Ellemieke Vermolen is bekend van haar rol in Goudkust. Daarnaast heeft ze verschillende programma's gepresenteerd waaronder Shownieuws en Vier Handen op één Buik.

Veelgestelde vragen over Ellemieke Vermolen

Wie is de nieuwe vriend van Ellemieke Vermolen?

Ellemieke Vermolen is in 2021 gescheiden van topkok Sergio Herman. Bij de Vlaamse talkshow De tafel van Gert vertelde ze dat ze opnieuw liefde heeft gevonden. Maar over wie haar nieuwe partner precies is, wilde ze nog niks kwijt.

Heeft Ellemieke Vermolen kanker?

In 2020 werd bij Ellemieke eierstokkanker geconstateerd. Hierdoor heeft ze haar baarmoeder en eierstokken moeten laten verwijderen.

Waarom is Ellemieke Vermolen gescheiden?

In 2021 is Ellemieke gescheiden van Sergio Herman. De reden voor de scheiding is nooit officieel bevestigd. Wel liet Ellemieke door middel van een Instagrampost weten dat het waarschijnlijk te maken had met vreemdgaan. Ze plaatste namelijk een foto in combinatie met het liedje Lippenstift van Marco Borsato, een liedje dat gaat over een man die zijn partner bedriegt.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)