Rikkie Kollé: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Rikkie Kollé is een Nederlands model en werd in 2023 tot Miss Nederland. Ze won als eerste transvrouw de titel. Nu doet ze mee met het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson.

Over Rikkie Kollé

Volledige naam
Rikkie Valerie Kollé
Geboortedatum
6 april 2001 (23 jaar)
Geboorteplaats
Hoorn
Huidige woonplaats
Breda
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Rikkie Kollé is een Nederlands model met een Mollukse afkomst. Ze werd geboren in Hoorn en groeide op in Den Helder. Ze is erg open over het feit dat ze een transvrouw is en spreekt zich openlijk uit over haar transitie en uitdagingen die komen kijken bij haar leven.

Jeugd

Rikkie werd geboren in Hoorn. Ze groeide op in Den Helder. Als tiener begon ze haar carrière als model. In 2018 deed ze op 17-jarige leeftijd mee met Holland's Next Top Model. Ze heeft het seizoen niet gewonnen maar werd wel geprezen door de juryleden. Rikkie was de tweede transvrouw die ooit aan het programma heeft meegedaan.

Carrière

Na haar deelname aan Holland's Next Top Model deed ze mee aan Elite Model Look in 2019. Hier bereikte ze de finale.

In 2023 deed Rikkie mee met de Miss Nederland-verkiezing. Ze won uiteindelijk de titel, wat haar de allereerste transgender Miss Nederland maakte. Haar transidentiteit was een groot onderdeel van haar deelname aan de verkiezing. Zo vertelde ze dat het haar droom is om zich in te zetten voor de lange wachtlijsten voor zorg voor transmensen in Nederland. Na haar deelname en winst bij de missverkiezing ontving ze veel online haat. Vanwege het feit dat ze een transvrouw is kreeg ze veel haatberichten en zelfs doodsbedreigingen. Hierover vertelde ze bij de talkshow Renze op RTL4.

Dit jaar maakte Rikkie haar televisiedebut. Ze doet mee aan het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson. Ze was dit jaar ook een van de ambassadeurs voor Pride.

Vermogen Rikkie Kollé

Wat het huidige vermogen van Rikkie Kollé is, is niet bekend.

Instagram Rikkie Kollé

Bekend van

Rikkie Kollé is bekend van haar deelname aan Holland's Next Topmodel. Maar ze is misschien wel het meest bekend geworden doordat ze in 2023 de Miss Nederland-verkiezing won als de allereerste transvrouw.

Veelgestelde vragen over Rikkie Kollé

Wat is de afkomst van Rikkie Kollé?

Rikkie is half Nederlands en half Molluks.

Hoe lang is Rikkie Kollé?

Rikkie is 1,85 meter lang.

Waar woont Rikkie Kollé?

Rikkie is opgegroeid in Den Helder maar woont tegenwoordig in Breda.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)