Hamza Othman: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Hamza Othman is een Nederlandse acteur die je waarschijnlijk kent als Ilyas van GTST. Nu doet de 26-jarige acteur mee met het 24ste seizoen van Expeditie Robinson.

Over Hamza Othman

Volledige naam
Hamza Othman
Geboortedatum
16 augustus 1998 (26 jaar)
Geboorteplaats
Alkmaar
Huidige woonplaats
Maastricht
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Hamza Othman werd in 1998 geboren in Alkmaar. Hij is voornamelijk bekend van zijn rol als Ilyas El Amrani in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

Jeugd

Over de jeugd van Hamza Othman is vrij weinig bekend. Wat bekend is, is dat hij opgroeide in Alkmaar en in 2021 naar Maasricht verhuisde om aan de Toneelacademie te gaan studeren. Om met deze studie te kunnen beginnen moest hij zijn rol als Ilyas bij GTST opgeven.

Carrière

Hamza begon zijn carrière in 2019 toen hij de rol innam van Sal Massoud in de serie #Forever van AVROTROS. Hiervoor volgde hij acteerlessen bij Hidden Ways en zanglessen bij Babette Labije MA. Na zijn rol in #Forever speelde Hamza een rol in de korte film Kamer 330 en de serie Remy en Juliyat.

Hierna kickte de carrière van Hamza echt af. Hij kreeg de rol van Ilyas El Amrani in Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze rol speelde hij van april 2020 tot en met oktober van 2021. Hij moest helaas stoppen bij GTST vanwege zijn studie.

Na zijn studie pakte Hamza het acteerwerk weer op. Sinds GTST speelde hij rollen in onder andere Wacht ff (2021), Sihame (2022) en de serie Costa!! (2024). Naast acteren heeft Hamza ook het een en ander gedaan op tv. Zo presenteerde hij van 2021 tot 2023 De Faker. Ook heeft hij meegedaan met verschillende programma's waaronder That's My Jam en Weet Ik Veel. Dit jaar doet hij ook mee met het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson.

Vermogen Hamza Othman

Wat het vermogen van Hamza Othman is, is momenteel onbekend.

Instagram Hamza Othman

Bekend van

Hamza Othman is voornamelijk bekend van zijn acteerwerk in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast zou je hem kunnen kennen van Costa!! de serie of zijn huidige deelname van het 24ste seizoen van Expeditie Robinson.

Veelgestelde vragen over Hamza Othman

Wat is de afkomst van Hamza Othman?

Hamza is van Marokkaanse en Tunesische afkomst.

Is Hamza Othman gelovig?

Ja, Hamza is moslim. Zijn geloof is een belangrijk onderdeel van zijn leven. Zo vertelde hij in 2022 dat het hem zou helpen om te focussen. Zijn GTST-personage Ilyas was ook moslim.

Heeft Hamza Othman een vriendin?

Over het liefdesleven van Hamza is weinig bekend. Of hij momenteel een relatie heeft, is dus een mysterie.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (0)