Kiran Badloe: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Maya Luz

Kiran Badloe is een Nederlandse windsurfer die in 2021 meedeed met de Olympische Spelen in Tokio. Hier won hij een gouden medaille. Dit jaar doet hij mee met het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson.

Over Kiran Badloe

Volledige naam
Kiran Badloe
Geboortedatum
13 september 1994 (30 jaar)
Geboorteplaats
Almere
Huidige woonplaats
onbekend
Relatiestatus
verloofd

Achtergrondinformatie

Kiran Badloe groeide op in Almere. Daarnaast heeft hij drie jaar lang op Bonaire gewoond in zijn jonge jaren. Dit had te maken met het werk van zijn vader. Dit is waar zijn liefde voor windsurfen is ontstaan.

Jeugd

Kiran Badloe werd in 1994 geboren in Almere. Hij woonde in zijn jeugd drie jaar lang op Bonaire met zijn ouders en zusje. Hier begon zijn liefde voor windsurfen. Toen hij terugkwam in Nederland Kiran met zijn gezin in Lelystad wonen. Hier heeft hij een HAVO-diploma gehaald terwijl hij doorging met windsurfen. Na de middelbare school ging Kiran lifestyle coaching studeren aan Hogeschool Inholland. Vanwege zijn sportcarrière is hij hier na twee jaar mee gestopt.

Carrière

In 2010 deed Kiran voor het eerst mee met de Olympische Jeugdspelen. Dit was tijdens de zomereditie in Singapore. Het jaar erna deed hij mee aan de WereldKampioenschappen voor de jeugd en werd hij elfde. In 2013 haalde hij voor het eerst de winst binnen tijdens de ISAF World Cup in Palma, Mallorca. In 2014 werd Kiran onderdeel van de trainingsgroep van Dorian van Rijsselberghe. Dit jaar werd hij tijdens de ISAF World Cup in Santander zevende. In 2016 deed hij mee met het WK. Van Rijsselberge behaalde hier toen de zilveren medaille, Kiran zelf won brons. In 2017 won Kiran goud tijdens de World Sailing World Cup.

Van 2019 tot 2021 was Kiran wereldkampioen windsurfen. Hij won de titel drie keer op rij. Ook won hij in 20219 de Conny van Rietschoten Trofee. In 2021 won Kiran zijn eerst Olympische medaille, en dat was al gelijk goud! Hij won deze tijdens de Zomerspelen in Tokio. Aan het einde van 2021 won hij opnieuw de Conny van Rietschoten Trofee.

In 2024 wist Kiran zich helaas niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar hij zit zeker niet stil. Dit jaar maakt hij zijn televisiedebut bij Expeditie Robinson!

Vermogen Kiran Badloe

Wat het huidige vermogen van Kiran Badloe is, is op dit moment niet bekend.

Instagram Kiran Badloe

Bekend van

Kiran Badloe is natuurlijk bekend van zijn topsportcarrière. Hij is vooral bekend door zijn deelname en winst tijdens de Olympische Spelen in 2021 toen hij met een blauwe Avatar-pijl in zijn haar zijn sport beoefende.

Veelgestelde vragen over Kiran Badloe

Met wie heet Kiran Badloe een relatie?

Kiran Badloe heeft een relatie met zijn verloofde Nicky de Jong. De twee leerden elkaar in 2017 kennen via Tinder.

Deed Kiran Badloe mee met de Olympische Spelen van 2024?

Nee, Kiran wist zich niet te kwalificeren voor de Zomerspelen in Parijs.

Wat is de afkomst van Kiran Badloe?

Kiran heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Dit maakt hem half Surinaams en half Nederlands.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)