Floris Göbel deelt droevig bericht: "We hebben afscheid moeten nemen"

Media door Alyssa

Floris Göbel heeft zojuist op Instagram een megaverdrietig bericht gedeeld. Zijn schattige puppy Ted is niet meer... De trouwe viervoeter is overleden nadat het arme beestje een vergifteging opliep. Sad, right?!

Lees ook: Dit is dé reden om beter met je hond te slapen dan met je partner

Afscheid van hondje Ted

"Met veel ongeloof en verdriet hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve hond Ted", schrijft Göbel in een bericht op Instagram. Floris plaatst een hartverwarmende foto waarop hij ontspannen op een bankje ligt terwijl zijn hondje Ted speels in zijn pet bijt. Ugh, cuteness overload! Maar dan komt dus de schokkende mededeling: "We hebben het niet zien gebeuren, maar na onderzoek blijkt het door een vergiftiging van waarschijnlijk de groene knolamaniet ofwel 'dode engel'-paddenstoel te zijn gekomen. Een van de giftigste paddenstoel soorten ter wereld die hier gewoon in Nederland groeit. Deze paddenstoel is zéér gevaarlijk voor mensen en honden. Voor puppies kan een minuscule hoeveelheid of lik al fataal zijn."

Lees ook: ⁠⁠Dit leert jouw schattige pup tijdens de puppycursus

Floris Göbel waarschuwt: wees alert

Helaas is Floris geen vreemde als het gaat om vergiftigingen. Als dierenambulancebroeder maakt Göbel het vaker mee. "Een vergiftiging gebeurt echt in een split second of zonder dat je het doorhebt. Vermoed je dat je hond mogelijk iets giftigs gegeten heeft, ga dan direct naar de dierenarts en neem indien mogelijk de substantie mee." Maar geen paniek, mensen! Floris wil niet dat we nu allemaal bang worden om met onze trouwe viervoeters naar buiten te gaan. "Wees alsjeblieft niet bang om nu met je hond naar buiten te gaan, deze specifieke situatie komt echt niet veel voor en is ook echt een geval van ongelofelijk veel ongeluk. Helaas was onze Ted niet meer te redden."

Lees ook: ⁠⁠Wow! Viervoeters kunnen ook hooikoorts hebben: dit is hoe je je huisdier helpt

De tekst gaat verder onder de verdrietige Instagram-post. 

Meer op Instagram

Bewustwording

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe kapot Göbel hiervan is. Maar laten we Ted's tragische verhaal gebruiken om meer bewustzijn te creëren over de gevaren die onze harige BFF's kunnen tegenkomen tijdens hun avonturen. Dus, hondenbaasjes, let goed op wat je furry bestie op snuffelt en opeet tijdens die wandelingen. En bij twijfel, geen risico nemen en meteen naar de dierenarts racen. Beter safe than sorry, toch?

Lees ook: Zo zorg je het beste voor je huisdier tijdens de hete zomer maanden