Mark Gillis is uit coma: 'Hij maakt stapjes voorwaarts'

Media door Alyssa

Goed nieuws! Peter Gillis heeft vandaag een mega opluchting gedeeld op Instagram: zijn zoon Mark is eindelijk wakker na meer dan twee weken in coma te hebben gelegen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan hij nu ook gewoon weer zelf ademen.

Twee weken hoop en spanning 

Peter kon zijn blijdschap niet onderdrukken: "Na meer dan twee weken van hoop en spanning, zien we gelukkig dat Mark vooruitgang boekt". We kunnen ons niet eens voorstellen hoe heftig die periode voor de familie moet zijn geweest.

Bye bye beademingsmachine

Gisteren was de grote dag: de artsen besloten te kijken of Mark zonder die beademingsmachine kon ademen. En guess what? Hij slaagde met vlag en wimpel! Nu begint hij langzaam maar zeker weer bij te komen. Peter benadrukte wel dat ze voorzichtig moeten zijn, zodat Mark geen terugval krijgt en rustig kan herstellen.

Trots op Mark Gillis

De Gillis-familie is natuurlijk mega trots op Mark voor zijn doorzettingsvermogen en moed. Petje af, man. Peter bedankte ook nog even de dokters en verplegers voor hun non-stop zorg en iedereen die ze support heeft gegeven. Gisteren deelde Peter ook dat het beter gaat met Mark. "Mark heeft zijn ogen opengedaan en begint langzaamaan wakker te worden", zei hij tegen het ANP. Gillis noemde het "een dag met een gouden randje". En terecht, want dit is echt geweldig nieuws.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Meer op Instagram

Dubbele longontsteking

Even een kleine recap: Mark ligt al bijna drie weken in het ziekenhuis door een dubbele longontsteking. Eerder deze week liet de familie al weten dat Mark 'een wonder' was omdat hij vooruitgang boekte. We zijn zo blij voor de familie en wensen Mark het allerbeste met zijn verdere herstel. You got this, champ!

Nederlandse Oostappen vakantieparken

Eerder werd bekend dat Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen vakantieparken, zo deelde hij via Instagram. Volgens Peter wordt zijn organisatie overgedragen aan een nieuwe uitbater, terwijl Peter wel gewoon doorgaat met het beheer van de Belgische parken onder een nieuw label.

Pijnlijke beslissing voor Peter Gillis

Het besluit van de SBS6-ster kwam na verschillende problemen met vergunningen op meerdere parken, waaronder het verlies van horecavergunningen en het niet verkrijgen van exploitatievergunningen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ik draag met pijn in het hart de exploitatie van de Nederlandse parken over", schreef Peter. Ondanks de verandering blijven de parken onder dezelfde naam opereren.

Lees ook: Nicol Kremers voelt zich nog steeds onveilig na traumatherapie en relatie met Peter Gillis