AVROTROS dumpt Ali B na veroordeling: 'Nu hij schuldig is, is er voor hem geen plek meer'

Media door Alyssa

Ali B is vrijdag door de rechter veroordeeld tot twee jaar cel en AVROTROS heeft meteen besloten om alle tv-programma's waar hij in zit offline te gooien.

AVROTROS haalt programma's offline 

Een woordvoerder van de omroep bevestigde dit nadat tv-expert Tina Nijkamp het bericht al op haar socials had gedeeld. AVROTROS had eerder al het programma Ali B en de Muziekkaravaan verwijderd. "Het klopt dat we na de veroordeling van Ali B ook alle andere programma's van hem hebben verwijderd", zegt de woordvoerder. "Nu hij schuldig is verklaard aan deze misdrijven, stopt elke vorm van samenwerking en is er voor hem geen plek meer op onze kanalen."

Welke programma's zijn er offline gehaald?

Benieuwd om welke programma's het gaat? Bijvoorbeeld: Ali B op Volle Toeren, dat van 2011 tot 2020 bij de omroep te zien was, met in totaal zes seizoenen. Ook Ali B en de 40 wensen, dat in 2014 op de buis verscheen, is door AVROTROS nu offline gehaald.

Veroordeeld tot twee jaar cel

De rapper werd vrijdag bij de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor een verkrachting en een poging daartoe. Het laatste overkwam zangeres Ellen ten Damme tijdens de opnames van het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan in Marokko. Yes, je leest het goed, dit was dus tijdens de opnames van een AVROTROS-programma.

AVROTROS prijst moed van Ellen ten Damme

AVROTROS liet na de uitspraak vrijdag al weten dat ze de moed van Ten Damme prijzen voor het naar voren stappen met haar verhaal. Ook zeiden ze preventieve maatregelen te hebben getroffen zodat "dit nooit meer kan en zal gebeuren".

Ali B Gaat in hoger beroep

De rapper gaat overigens in hoger beroep tegen zijn vonnis. Zijn advocaat Bart Swier liet dat weten nadat de rapper vrijdag werd veroordeeld. Swier zei eerder al dat zijn cliënt van plan was hoger beroep aan te tekenen bij iedere straf. "Hij is overtuigd van zijn onschuld en dat betekent dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het in hoger beroep beter zal gaan en dat het in hoger beroep volledige vrijspraak zal worden", zei de advocaat. Swier zei ook dat de rapper "ongeloof" en een "diepe teleurstelling" voelt na het vonnis. Waar B. zelf was tijdens de uitspraak, wilde Swier niet zeggen.

Wat nu?

Het hoger beroep zal worden behandeld door het gerechtshof Amsterdam. Swier verwacht alleen dat de zaak nog zeker een jaar op zich laat wachten. Wow! Dus de rapper en zijn slachtoffers moeten dus nog flink wat geduld hebben voordat we weten hoe dit verder gaat.

Lees ook: Wow! Ook Khalid Kasem probeerde slachtoffer Ali B over te halen tot mediaton