Wow! Ook Khalid Kasem probeerde slachtoffer Ali B over te halen tot mediaton

Media door Alyssa

Vandaag is gebleken dat niet alleen de advocaat van Taghi heeft geprobeerd om Ellen ten Damme te beïnvloeden, maar ook Khalid Kasem heeft zich met de strafzaak bemoeid. Sébas Diekstra, de advocaat van een van de slachtoffers, zegt dat Khalid hem belde met het verzoek om met Ali B om de tafel te gaan.

Zin doorduwen

"Khalid vertelde mij dat hij direct contact had gehad met meneer B. en dat dat verzoek direct van hem kwam." Diekstra denkt dat de rapper Khalid heeft ingezet om zijn zin door te duwen. Eerder probeerde de rapper zijn advocaat de slachtoffers namelijk al richting mediation te krijgen. Diekstra zegt: "Jill vindt het heel tekenend voor hoe hij is, dat hij het woord 'nee' niet kan accepteren en niet gewend is dat mensen hem dingen ontzeggen."

Incident met advocaat Michael Ruperti

Het verzoek van Khalid Kasem staat niet op zichzelf. Michael Ruperti, de advocaat die Taghi bijstaat, heeft eerder geprobeerd om een van de slachtoffers van de rapper over te halen haar verklaring in te trekken. De advocaat van het slachtoffer noemde dat verzoek 'intimiderend'.

Ali B ontkent beïnvloeding slachtoffers

Advocaat Bart Swier zegt nu dat dat belletje van Khalid alleen maar was bedoeld als een 'herinnering'. Hij benadrukt dat de rapper op geen enkele manier heeft geprobeerd om met dit belletje de slachtoffers te beïnvloeden. Ondertussen is de deken van de raad van de orde op dit moment ook in gesprek met Ruperti over de hele kwestie. Dit incident wordt ongetwijfeld vervolgd...

Beschuldigingen 

De rapper wordt beschuldigd van meerdere zedenmisdrijven bij drie verschillende meerderjarige vrouwen. Een van de vrouwen die aangifte deed, is Jill Helena. Jill nam in 2013 deel aan The Voice of Holland en bereikte de finale van het programma. Achter de schermen verliep het alleen minder prettig. Na de onthullende BOOS-aflevering, die de misstanden binnen het programma aan het licht bracht, besloot Jill aangifte te doen van verkrachting. Naast de zaak van Jill Helena zijn er nog drie andere lopende zaken tegen de rapper. Deze betreffen nog een verkrachtingszaak en twee aanrandingen.

Wanneer is de uitspraak? 

Hoewel het OM nu de strafeis van drie jaar heeft uitgesproken, duurt het nog even voordat we weten wat voor straf de rapper echt aan zijn broek heeft hangen. De rechter doet naar verwachting op 27 juni uitspraak in deze zaak tegen de rapper.

Lees ook: Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM