Paul blikt terug op De Bachelor: "Een vertekend beeld en confronterend"

Media door Zita

Paul Roos deed afgelopen seizoen mee als Bachelor aan het gelijknamige programma. Hij ging op zoek naar de liefde op Zanzibar. Hij ging met Josephine naar huis ging, date daarna nog met Eline, maar met beide meiden hield dit niet lang stand. Paul blikt terug op dit avontuur in een interview met DailyNonsense.nl en vertelt wat het allemaal voor hem heeft betekend.

Lees ook: Eline uit De Bachelor verklapt waarom het misging tussen haar en Paul

Paul als De Bachelor

Het was voor Paul een groot avontuur om mee te doen als Bachelor. Hij heeft dan ook een aantal dingen geleerd naar eigen zeggen. Hij doet zijn verhaal aan DailyNonsense. Als eerst heeft hij geleerd dat de liefde vinden op TV echt heel moeilijk is. “Als je denkt dat je haar hebt gevonden, word je vijf dagen na de tv-show gedumpt. Blijk ben ik toch niet doortastend genoeg en had ik haar meer moeten doorvragen,” vertelt Paul. Hiermee doelt hij natuurlijk op Josephine.

Ook vindt Paul dat realityshows een enigszins vertekend beeld schetsen van zowel hemzelf als de vrouwen. “Ik werd als de alpha man neergezet. . Ik ben daar een maand geweest en iedere aflevering is drie dagen, waarvan drie dagen aan beeldmateriaal wordt opgeknipt in fragmenten van zo’n 15 seconden. Alle gesprekken worden al snel gestuurd naar onderwerpen liefde, relaties en familie.”

Confronterend

Hoewel Paul zijn tijd op Zanzibar als een mooi avontuur heeft ervaren, was het voor hem ook confronterend. “Uiteindelijk ging het in verschillende fases. De eerste fase is dat je jezelf terugziet op TV. Dat was wel even een ‘what te fuck’ moment. Dan komt pas het besef dat het geen schoolprojectje was, maar je dus echt meegedaan hebt met De Bachelor. Dat was best even confronterend.” Ook geeft hij aan dat hij een dikkere huid heeft gekregen door zijn deelname, omdat je toch altijd commentaar krijgt.

Weinig inhoud

Paul heeft daarnaast ook het gevoel dat mensen hem als oppervlakkig bestempelen en dat vind hij jammer. “Mijn humor kwam daar voor mijn gevoel niet uit,” zegt hij. “Maar goed, het is tegelijkertijd ook geen programma dat je kijkt voor zeer inhoudelijke gesprekken.”

Relaties verstoord

Wat Paul ook heeft gemerkt, is dat zijn huidige relaties met vrienden en familie anders zijn geworden. Dat hij in de picture staat en veel wordt aangesproken, heeft niet altijd positief effect. Ook daarna speelt hij een hoofdrol in gesprekken, en dat verstoord voor zijn gevoel zijn bestaande relaties. “Zo boeiend is het allemaal niet,” zegt Paul.