Donny Roelvink: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Donny Roelvink is met name bekend als model, acteur en mediapersoonlijkheid, maar ook vanwege zijn bekende familie en hun televisieserie: de Roelvinkjes.

Over Donny Roelvink

Volledige naam
Donny Roelvink
Geboortedatum
17 december 1997 (leeftijd 26 jaar)
Geboorteplaats
Amsterdam
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Donny is geboren en getogen in Amsterdam, en is een echte trotse Amsterdammer. Donny houdt zich veel bezig met sport en  modelleren.

Hij heeft twee jaar een relatie gehad met influencer en actrice Janice Blok. Ze hebben een jaar samengewoond in Amsterdam tot ze in oktober 2021 uit elkaar zijn gegaan.

Jeugd

Donny werd geboren in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord als jongste zoon van vader en volkszanger Dries Roelvink. Hij heeft een oudere zus Peggy en een oudere broer Dave, die zelf bekend staat als model en dj.

Naar eigen zeggen heeft hij tijdens zijn jeugd nooit echt liefde gevoeld vanuit zijn ouders. Het stel was zelf ongelukkig samen en zijn gescheiden. Vanwege hun drukke levens is Donny opgegroeid bij zijn oma.

Roelvink heeft meerdere opleidingen gedaan. Hij begon bij VMBO Basis en studeerde om timmerman te worden. Na 1,5 jaar is hij toch van de opleiding gestuurd, omdat hij een vak meerdere keren niet haalde. Hierna heeft hij detailhandel niveau 2 afgemaakt. Veel heeft hij hier niet meer mee gedaan, vanwege zijn kansen en televisiemogelijkheden.

Verder is Donny in 2024 bekeerd tot de islam. Hij geloofde steeds meer na zijn ongeluk in 2021, waar hij bijna werd overreden.

Carrière

Voor de faam was Donny een timmerman en had hij een bijbaantje in Coffeeshop Rusland. Inmiddels is hij in veel programma's te zien, zoals Temptation Island VIPS, Expeditie Robinson, Special Forces VIPS, Dancing on Ice, en natuurlijk realityserie De Roelvinkjes, waar zijn bekendheid allemaal begon. Vanwege zijn naamsbekendheid kreeg hij acteerklussen aangeboden, onder andere in de serie Nieuwe Tijden en film Misfit. Inmiddels heeft hij meerdere singles uitgebracht, waaronder Auditie en Spijt Schat.

Op Instagram deelt hij veel over zijn sportieve leven. Hij is veel bezig met zijn uiterlijk, maar geeft toe ook fouten te maken. Zo behoedde hij zijn volgers over zijn spijt na het zetten van facings in 2021, waarbij je tanden deels worden weggesleept en er vervolgens een schild composiet of porselein op de tanden wordt gezet.

Vermogen 

Het vermogen van Roelvink wordt geschat op €400.000. Het kost €2.000 om hem in te huren voor 15 minuten.

Instagram

Bekend van

Donny Roelvink ken je misschien van programma's als De Roelvinkjes en Special Forces Vips.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen 

Wat is er met Donny?

In 2022 werd er teelbalkanker bij Roelvink ontdekt. Hierna ging hij direct van start met een behandelingsplan, en met succes. De tumor had geen uitzaaiingen en na zijn operatie lijkt alles weer in orde. Hij droomt ervan om ooit kinderen te krijgen, hoewel die kans wel lager ligt.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)