Gypsy Rose Branchard vermoordde haar moeder, dit is het verhaal

Media door Luna

Je hebt dit verhaal misschien wel eens voorbij zien komen, een moeder die haar eigen dochter ziek maakte. Dit overkwam de 33-jarige Gypsy Rose Branchard. In dit artikel vertellen wij jouw alles wat je moet weten over dit gruwelijke verhaal.

Gypsy Rose Branchard

Gypsy Rose Branchard wordt geboren op 27 Juli 1991 in Amerika. Ze groeit op met haar 24 jarige moeder Deedee Branchard. Haar vader Rod is niet in beeld, de twee zijn namelijk al gescheiden voor de geboorte van Gypsy Rose. Drie maanden na de geboorte van Gypsy, is Deedee ervan overtuigd dat Gypsy slaap apneu en mentale problemen heeft. De dokters konden niks vinden, dus stuurde ze het moeder en dochter duo weer naar huis. Toch bleef Deedee volhouden dat er iets mis was met haar kind. Op 8 jarige leeftijd stelt Deedee vast dat Gypsy leukemie, DNA defect en een spierziekte heeft. Daardoor moest Gypsy per se in een rolstoel van haar moeder, en moest ze slangetjes door haar neus om daardoor te eten…Heftig. Gypsy was natuurlijk kerngezond, maar werd ziek gemaakt door haar eigen moeder. Ze was niet kaal door de kanker, want die had ze niet. Haar moeder had haar kaal geschoren.

Verhuizing

In 2005 wordt het huis van de twee verwoest door een Orkaan. Hierdoor zijn ook meteen alle medische gegevens van Gypsy kwijt, wat voor Deedee natuurlijk helemaal geen probleem was. Ook begon een deel van de familie op te merken dat Gypsy gewoon zonder rolstoel kan. Dit staat Deedee niet toe. Ze besluiten naar Springfield te verhuizen, naar een huis met een rolstoelhelling. Ook kan ze zo nieuwe leugens verspreiden over de gezondheid van haar dochter. Door de acties van Deedee, kreeg Gypsy medicijnen toegediend die haar nog zieker maakte. Hierdoor moest zij aan de beademing. Ook heeft ze meerdere operaties gehad, aan onder andere haar ogen en zijn haar speekselklieren verwijderd. Toen haar tanden weg begonnen te rotten, trok Deedee ze er persoonlijk uit…Omg. Deedee wilde niet meer naar dokters, want niemand geloofde dat haar dochter ziek was. Ze had zelfs een verpleegkundige training gedaan, zodat ze goed de symptomen zou kunnen omschrijven. Ze gaf haar dochter zigeuner medicijnen waardoor haar aandoeningen erger werden. Toen Gypsy Rose Branchard oud genoeg was om te praten, vertelde haar moeder haar dat ze geen informatie mocht delen en dat zij de dokters, familie en vrienden moest vertellen over het neppe medicijnen verleden.

Munchhausen by Proxy Syndrome

Deedee vertelde Rod, dat hun dochter een chronische ziekte had en niet gezond was. Rod vertelde dat hij heel trots was op Deedee, dat ze zo goed voor hun dochter zorgde. Moeder en dochter kregen veel liefdadigheid cadeaus zoals Disney, concerten en veel meer. Op 14 jarige leeftijd viel een neuroloog iets op. Zij beseft dat Deedee waarschijnlijk lijd aan het Munchhausen by Proxy syndrome. Dit is een ernstige manier van kindermishandeling, waarbij plegers doen alsof hun kinderen ziek zijn. De neuroloog heeft hier nooit iets over verteld, want er zou te weinig bewijs zijn. In 2009 kwam er een anonieme melding binnen, waarin zou staan Gypsy’s klachten en ziektes geen medische basis hadden. Er werd een huischeck gedaan, maar Deedee bleef volhouden dat dit niet zo was. Later begon Deedee te liegen over Gypsy’s leeftijd. Ze wilde het zo geloofwaardig maken, dat ze de datum op de geboorte akte veranderde… Echt heel heftig.

De moord

In 2011 ontmoette ze online een man. Deedee kwam hierachter en sloopte haar computer. Ze heeft hem gewaarschuwd want Gypsy Rose Branchard zou ‘Minderjarig’ zijn. Ze was toen gewoon 19. Later verteld Gypsy ook dat haar moeder haar soms sloeg, en haar eten verbood.  Toch kreeg Gypsy het weer voor elkaar om online te komen, waardoor ze Nicholas Godejohn ontmoette. Gypsy besloot alles wat haar moeder haar aandeed tegen hem te vertellen. Gypsy mocht niet samen zijn met Nicholas, en Gypsy was het helemaal zat. Ze vroeg Nicholas om haar moeder te vermoorden. Nicholas besluit in Juni 2025 naar hun huis te komen en wacht tot Deedee slaapt. Terwijl Gypsy met handen op haar oren in de badkamer wacht, steekt Nicholas haar moeder dood.

Gevangenis voor Gypsy Rose Branchard

De volgende dag worden de twee in hun huis opgepakt. In 2016 wordt Gypsy Rose Branchard veroordeeld voor moord met voorbedachten rade. Ze zou 10 jaar vast moeten zitten, maar wordt vrijgelaten op 28 December 2023. Nicholas wordt in 2018 veroordeeld voor moord en moet hiervoor levenslang zitten.

Ben jij ook zo in shock door dit verhaal?