Vrouw overlijdt door allergische reactie, weduwnaar sleept Disney voor de rechter

De maatschappij door Anjali

Een bizarre dood van een vrouw in Disney World zorgde voor ophef. Disney probeerde er alles aan te doen om een rechtszaak te voorkomen, wat niet gelukt is. De weduwnaar sleept Disney namelijk toch voor de rechter.

Allergische reactie

De vrouw, Dr. Kanokporn Tangsuan, overleed als gevolg van een allergische reactie in het restaurant van het attractiepark in Florida. Het restaurant staat bekend om zijn allergenenmenu, de reden dat het stel en haar moeder er gingen eten. Tangsuan was namelijk hevig allergisch voor noten en zuivel. Het personeel zou hebben gezegd dat het voedsel dat ze bestelde geen allergenen zou bevatten. Het koppel vroeg zelfs meerdere keren om bevestiging, waarbij het personeel absoluut zeker wist dat het geen gevaren zou opleveren voor de vrouw. Vlak na het eten kreeg Tangsuan echter een acute allergische reactie, waarbij ze de dag erna te overlijden kwam. Volgens de aanklacht en medische dossiers overleed ze door een allergsiche reactie op een te hoge hoeveelheid zuivel en noten in haar lichaam.

De kleine lettertjes

Eerder stelde het miljoenenbedrijf dat Jeffrey Piccolo, de echtgenoot van Tangsuan, geen rechtszaak mocht aanspannen. Dat zou namelijk ingaan tegen de voorwaarden van zijn proefabonnement voor de streamingdienst Disney+. De voorwaarden stellen dat elk geschil omtrend Disney buiten de rechtszaal opgelost moet worden. Dit ging over een proefabonnement uit 2019, terwijl dit ongeval vorig jaar, in 2023, gebeurde en Jeffrey het abonnement nooit verlengd heeft.

Oplettende advocaat

Een slimme advocaat merkte op dat er een uitweg bleek te zijn: de overleden vrouw heeft namelijk nooit zelf een (proef)abonnement afgesloten op de streamingwebsite, waardoor de regel niet voor haar geldt. Hierdoor kan er alsnog beroep gedaan worden op de sitautie, omdat het koppel tot nu toe altijd volgens de eigen regels van Disney heeft gehandeld. Haar echtgenoot handelt namelijk uit haar belang, en niet voor het belang van hemzelf.

Rechtszaak tegen Disney

Waarom het bekende bedrijf toch besloot akkoord te gaan met een rechtszaak is niet bekend. Wel wilde de weduwnaar het bedrijf aanklagen voor 50.000 dollar, evenals schadevergoedingen voor medische kosten en begrafeniskosten, verlies van inkomen, psychisch leed en verlies van gezelschap en bescherming. Door de goed oplettende advocaat, die alle kleine lettertjes goed doornam en opmerkte dat Jeffrey wel degelijk aanspraak kan doen, komt er nu dan toch eindelijk een rechtszaak. Hierbij hoopt de weduwnaar zijn gelijk te halen, om vooralsnog gerechtigheid te kunnen krijgen voor zijn overleden vrouw en de nabestaanden.