Nouchka Fontijn: Leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Luna

Nouchka Fontijn is een voormalig nederlandse boksster die uitkwam in het middengewicht. Tegenwoordig is ze gestopt met boksen, en is ze motivational speaker. Nu doet ze mee met et nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Over Nouchka Fontijn

Volledige naam
Nouchka Mireille Fontijn
Geboortedatum
1987- 09 -11
Geboorteplaats
Schiedam
Huidige woonplaats
onbekend
Relatiestatus
onbekend

Achtergrondinformatie

Nouchka Fontijn is voor 14 jaar proffesioneel bokser geweest. Ze heeft dan ook gebokst op het hoogste niveau en is nu gestopt met boksen. Nu vindt ze het belangrijk om andere mensen te motiveren en supporten met hun doelen, mindset en het maken van de juiste keuzes.

Jeugd

Nouchka is opgegroeid in Schiedam. Daar geeft ze nu ook trainingen en lezingen over mindset, teamwork en presteren onder druk. Op 19-jarige leeftijd begon ze met boksen.

Carrière

Nadat ze een lange tijd taekwondo had gedaan, begon ze in 2007 op 19-jarige leeftijd met boksen. Sinds 2009 is ze Nederlands kampioen en sinds toen is ze ook beter gaan presteren. In 2010 brak ze door. Ze won namelijk van ex kampioene Anna Laurrel, daardoor nam ze deel aan het WK en haalde ze de kwartfinale. Op het EK van 2011 in Rotterdam, won ze een zilveren medaille. In 2014 werd ze voor het eerst Nederlands kampioen en dat jaar haalde ze ook de bronze medaille op de wereldkampioenschappen. Ze won in 2015 een gouden medaille op de 1e europese spelen in Bakoe. In 2016 is ze als eerste vrouwlijke bokser gekwalificeerd voor de Olympische spelen. Ze eindigde daar in de finale tegen Claressa Shields, maar Fontijn eindige met de zilveren medaille. In 2020 besloot Noucka haar carrière te verlengen. Ze zou namelijk meedoen met de Olympische Spelen in 2020, maar deze werd een jaar verzet door covid. In 2021 is ze gekwalificeerd en door de winst op haar Poolse en Canadese tegenstanders, kreeg ze een lek in de halve finale. Helaas stopte het hier voor haar, ze nam haar bronzen medaille mee naar huis als afsluiting van haar boksloopbaan. Momenteel geeft ze trainingen op de locatie waar ze geboren is, Schiedam. Ze praat hier over samenwerken, mindset en het maken van de juiste keuzes. Ze vindt het belagrijk dat mensen het beste uit hun leven halen, en wilt daar graag mee helpen. Ook neemt ze nu deel aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Vermogen Noucka Fontijn

Het vermogen van Noucka Fontijn is onbekend

Instagram Noucka Fontijn

Bekend van onder anderen tv-programma Expeditie Robinson 

Ook is zij beeknd van haar bokswedstrijden en Nouchka Fontijn training.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Noucka Fontijn

Hoe oud is Nouchka Fontijn?

Nouchka Fontijn is momenteel 37 jaar oud.

Wie is de partner van Noucka Fontijn?

De partner van Nouchka Fontijn is tevens haar trainer, Abdul Fkiri.

In welk jaar is ze gestopt met boksen?

In 2021 is Nouchka Fontijn gestopt met boksen.

Wat is de lengte van Nouchka Fontijn?

Noucka is 1.80 meter

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)