Oos Kesbeke: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zita

Oos Kesbeke ken je misschien wel als De Augurkenkoning. Hij is de directeur-grootaandeelhouden van het familiebedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren. Sinds de komst van de realityserie De Augurkenkoning zijn Oos, zijn familie en werknemers ook bij een groter publiek bekend.

Over Oos Kesbeke

Volledige naam
Oos Kesbeke
Geboortedatum
1 april 1958 (leeftijd 66 jaar)
Geboorteplaats
Amsterdam
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
in een relatie

Achtergrondinformatie

Oos ken je misschien wel uit de populaire realityserie De Augurkenkoning. Kesbeke Fijne Tafelzuren is een echt familiebedrijf uit Amsterdam. Hij heeft het bedrijf in een modern jasje gestoken en samen met zijn zoons en team geven zij een écht beeld hoe het is in hun familie. Hij is een rasechte Amsterdammer en een écht mensenmens. Dat zie je vooral terug in de manier waarop hij met zijn personeel omgaat, wat dat is meer een familie dan dat het werknemers zijn. Hetzelfde geldt voor zijn klanten, de deur staat altijd open, juist ook voor de zwakkeren in de maatschappij.

Jeugd

Oos Kesbeke werd geboren in Amsterdam in Kattenburg. Het inleggen doet de familie al sinds 1948. Het is een écht Amsterdams bedrijf, maar werd opgericht in Zeeland. Zijn vader en grootvader runde lange tijd het bedrijf, tot Oos het overnam. Hij kwam als kind al heel veel in de fabriek.

Carrière

Het werk in de fabriek werd hem met de paplepel ingegoten en het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat hij het familiebedrijf zou overnemen. Eerst hielp Oos altijd mee met munten en briefgeld sorteren die zijn vader reen dag eerder had opgehaald bij visboeren. Tijdens de zomervakantie werkte hij mee in de fabriek. Anno nu runt Oos de fabriek samen met zijn eigen zoons Camiel en Silvian en met een team om hen heen, dat écht als een familie voelt. Op een dag zullen Camile en Silvian alle taken van Oos overnemen, maar voor nu kijkt hij nog even mee over hun schouders.

Vermogen Oos Kesbeke

Oos heeft meerdere inkomstenbronnen, wat begint bij het vermogen van Oosies Smulpot B.V., in het jaarverslag van 2023 staat €8 miljoen. Dan heeft hij nog vijf panden op zijn naam staan, waaronder de fabriek waar het allemaal gebeurt in de serie De Augurkenkoning. In 1999 werd een hypotheek van €2,2 miljoen gevestigd (toen was dat vijf miljoen gulden). Al met al is de schatting dat Kesbeke minstens een kleine €9 miljoen waard is.

Instagram Oos Kesbeke

Bekend van

Oos runt het bedrijf Kesbeke Fijne Tafelzuren.

De Augurkenkoning

Je kan hem ook kennen van de realityserie De Augurkenkoning waar inmiddels het derde seizoen nu van te zien is.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen 

Wie is de vriendin van Oos Kesbeke? 

De vriendin van Oos is Farenas Rodriques.

Is Oos Kesbeke gescheiden of getrouwd? 

Oos was niet gescheiden, maar zijn vrouw Marcella is overleden. Hij is met zijn huidige vriendin niet getrouwd.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)