Een écht 'Amsterdams uitje': met Familie Kesbeke naar de Televizierring?

Media door Zita

Zeg je Amsterdam, dan zeg je Kesbeke Fijne Tafelzuren. Dit familiebedrijf uit Amsterdam ken je misschien wel van de overheerlijke augurken, Amsterdamse uitjes en piccalilly, maar tegenwoordig is de familie ook onderdeel van bekend Nederland. Het derde seizoen van ‘De Augurkenkoning’ over de familie Kesbeke is namelijk in aantocht. Wegens het succes maakt de serie kans op de Gouden Televizierring. Vandaag wordt bekendgemaakt of de familie tussen de genomineerden zit.

Een écht familiebedrijf

De realityseries vliegen ons om de oren, maar als je échte reality wil, dan ben je volgens Oos Kesbeke bij hen aan het juiste adres. “Alles wat je bij ons ziet, is echt. Er gaan vaak dingen mis en dat vinden mensen leuk,” vertelt Oos. Oos, ook wel De Augurkenkoning genoemd, zien we samen met zijn zoons Camiel en Silvian én hun hele team schitteren in de gelijknamige serie. “Er gebeurt altijd van alles, maar soms zeg ik wel eens: het moet ook weer niet zo lijken alsof alles fout gaat, want dat is niet zo. Maar, het is hier wel een gekkenhuis.” De zoons van Oos, Camiel en Silvian zijn nu de Augurken Prinsen. Straks worden ze de nieuwe Augurkenkoningen en nemen ze het stokje over, maar Oos kijkt nog wel veel over hun schouders mee.

Kwalitatieve producten

De focus bij de familie Kesbeke ligt, ondanks dat ze zo’n 1500 ton augurken en zilveruitjes produceren, niet bij de kwantiteit, maar de kwaliteit. Ze willen geen kiloknaller zijn, maar specialist met mooie en kwalitatieve producten. “We blijven innoveren, gaan met de trends mee en blijven gekke dingen proberen”, vertelt Oos. “Het mooie aan Amsterdam is dat je zo veel culturen hebt, en daar komt altijd wel wat uit. Kimchi is daar een mooi voorbeeld van. Dat is helemaal uit de klauwen gelopen.”

kesbeke producten

Televizierring voor Kesbeke

Oos is inmiddels een heuse BN’er, want hij kan voor zijn gevoel niet meer over straat zonder dat hij wordt aangesproken. “Mensen doen alsof ze mij kennen, maar wie ben ik? Ik ben maar gewoon een ondernemertje met een augurkenfabriekje.” Dat ze zijn genomineerd met De Augurkenkoning, vindt het hele team al geweldig, maar als ze ook daadwerkelijk zouden winnen, dan kan het geluk niet meer bij ze op.

Waarom hadden mensen volgens Oos op De Augurkenkoningen moeten stemmen voor de Televizierring? “Ik denk dat wij een gunfactor hebben”, vertelt Oos. “Iedereen werkt hier met ziel en zaligheid. Het zijn allemaal m’n kameraden en ik moet het met hun doen. Iedereen is gelijk." Daarom zou Oos het zo leuk vinden om te winnen. "Eigenlijk zijn we maar een klein bedrijf, het zou toch mooi zijn als wij dat dan winnen. We zijn een echte familie.”

kesbeke televizierring

Nieuw seizoen

10 oktober komt er een nieuw seizoen van ‘De Augurkenkoning’. Oos wil niet te veel spoilen, maar als we hem mogen geloven, wordt het weer een seizoen vol plezier, veel emoties, verdriet en ook geluk. “We keken de eerste aflevering met z’n allen, en ik kan je één ding beloven: dikke tranen.” Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het nieuwe seizoen.