Mocro Maffia stopt na zes seizoenen

Media door Maya Luz

Slecht nieuws voor fans van de hitserie Mocro Maffia. Het laatste seizoen van de serie is nu te zien op Videoland. Na zes seizoenen, heeft Videoland besloten om het verhaal af te sluiten.

Lees ook: Wat? Gabriel uit Emily in Paris werd bijna gespeeld door een andere acteur

Het einde van Mocro Maffia

Sinds deze week is het zesde seizoen van Mocro Maffia te zien op Videoland. Dit is dan ook gelijk het laatste seizoen van de populaire Nederlandse serie. De makers van de serie hebben ervoor gekozen om het verhaal hier te laten eindigen. Deze keuze werd gemaakt omdat de makers de serie graag wilde beëindigen op het hoogtepunt. Hoe de serie eindigt, daar zullen we nog achter moeten komen. Op 20 september kwam de eerste aflevering van het nieuwe seizoen online. Daarna komt er wekelijks een nieuwe aflevering bij. In totaal zal het nieuwe seizoen acht afleveringen krijgen. Je kan het laatste seizoen van Mocro Maffia nu kijken op Videoland en je kan de ervaring dus nog even uitstellen om het te bingen in één keer.

Stoppen op het hoogtepunt

Dat Mocro Maffia niet voor altijd door zou gaan, dat was al veel eerder duidelijk. Vorig jaar kondigde Videoland aan dat het zesde seizoen het laatste seizoen van de serie zou zijn. Fans konden zich dus al even voorbereiden op het onvermijdelijke einde van de serie. Achmed Akkabi was de creative producer van de serie in de eerste vier seizoenen. in 2022 uitte hij al dat hij er vrede mee zou hebben om de serie te laten eindigen wanneer het moment daar was. “Het gaat erom wat er is gebeurd in de periode dat je de serie maakte. Als ik kan terugkijken en kan denken: ‘we hebben zo veel mensen een kans geboden’, dan kan ik het prima loslaten”, vertelde hij aan ANP. “Als Videoland dat zou willen, mogen ze nog tien seizoenen doorgaan, maar dan ga ik wel een keer bij mezelf te rade wat de serie echt nodig heeft. Misschien een frisse wind of een nieuw paar ogen. Er komt een moment dat ik zelf moet zeggen: het is mooi geweest.”

Uit Mocro Maffia zijn naast de serie zelf verschillende andere projecten voortgekomen, namelijk een miniserie en twee korte films. Dit waren Komtgoed, Meltem en Tatta. Sinds de première van Mocro Maffia in 2021 heeft de serie twee Gouden Kalveren gewonnen. Ook werd de serie genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is de serie de Nederlandse grens over gegaan. In Frankrijk, Japan, Duitsland, Indonesië en het Verenigd Koninkrijk is de serie ook te bekijken.