In deze steden wonen de meeste bekende Nederlanders

Celebs door Zita

Als je door Amsterdam loopt, dan is de kans groot dat je geregeld een BN’er voorbij ziet lopen (of fietsen of rijden). Ondanks dat Nederland niet groot is, wonen veel BN’ers toch verspreid door het land. De één kiest liever voor een drukke stad, terwijl de ander liever van de rust geniet op het platteland. In deze steden wonen de meeste bekende Nederlanders.

In deze steden wonen de meeste bekende Nederlanders

’t Gooi: Blaricum en Laren

Een échte celebrity hotspot in Nederland is toch wel het Gooi, en dan met name Blaricum en Laren. Waarom BN’ers zo graag voor deze plek kiezen? Het biedt een combinatie van luxe, natuur en rust en dat trekt veel BN’ers aan. Vooral voor degenen die meer privacy willen is het Gooi een perfecte plek. Daarnaast ligt het dicht bij Amsterdam en Mediapark, waar veel bekende Nederlanders toch regelmatig heen moeten.

Lees ook: Déze BN’ers zijn te gast in het nieuwe seizoen van Boerderij van Dorst

Amsterdam Zuid

Bekend Nederland kiest ook graag voor Amsterdam.  Er is veel te doen: cultuur, kunst, entertainment. Vooral Amsterdam Zuid is populair en dan met name de wijken de Pijp en Oud-Zuid. Wil je dus een dagje BN’ers spotten, ga dan hier op een terrasje zitten. Veel acteurs, muzikanten en ondernemers wonen hier in stijlvolle grachtenpanden of een moderne appartement. Ook voor de luxepaarden is het een ideale plek met de PC Hooftstraat om de hoek. Ook voor mensen die internationaal een carrière willen maken is et ideaal, omdat Amsterdam een culturele hotspot is.

Wassenaar

Huh, Wassenaar? Ja! Wassenaar is één van de rijkste gemeenten van Nederland. Er staan heir grote villa’s en groene lanen. Zowel de stad als de kunst trekt veel bekende Nederlanders aan, waaronder ook diplomaten. Denk ook aan de leden van het koninklijk huis, zoals koning Willem-Alexander. Ook vind je hier verschillende invloedrijke ondernemers en oud-politici.

Lees ook: YouTuber Gio Latooy verkoopt zijn villa voor €1,8 miljoen

Bergen

De bekende creatievelingen wonen vooral in Bergen, een pittoresk dorp aan de Noord-Hollandse kust. Het dorp is geliefd bij kunstenaars en schrijvers, met name door de natuur en de rustige omgeving. Ook mensen die op zoek zijn naar anonimiteit en die zich willen terugtrekken uit de drukte van het dagelijks leven, kiezen voor Bergen.

Al deze locatie hebben wat gemeen met elkaar: ze bieden in zekere mate exclusivitiet, luxe en privacy. Dat is voor veel beroemdheden van groot belang. Kom jij vaak bekende Nederlanders tegen in jouw stad of dorp?