Billy Dans: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zita

Als je aan een echte Jordanees denkt, dan denk je misschien wel aan Billy Dans. Hij is een songwriter en rappen geboren en getogen in Amsterdam. Hij heeft verschillende liedjes van Nederlandse artiesten schrijft en schittert nu in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson 2024.

Over Billy Dans

Volledige naam
Billy Dans
Geboortedatum
14 februari 1991 (leeftijd 33 jaar)
Geboorteplaats
Amsterdam
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
single

Achtergrondinformatie

Dans is opgegroeid in de Amsterdamse Jordaan. Door zijn Jordanese achtergrond werd hij grootgebracht met nummers van Johnny Jordaan, Willy Alberti en André Hazes. Dit inspireerde hem om zelf ook muziek te componeren, maar wel in zijn eigen stijl. Zo schreef hij het nummer 'Frans Duijts' van Donnie en Frans Duijts en heeft hij ook nummers geschreven voor Tino Martin, Rene Froger, Jan smit en Wolter Kroes. Niet alleen schrijft hij nummer, ook is hij sinds 2009 zelf rapper. Zo scoorde hij in 2009 ook direct een hit 'Voorbij'.

Jeugd

Billy werd geboren in de Jordaan in Amsterdam. In het café van zijn vader, De Twee Zwaantjes, aan de Prinsengracht in Amsterdam kwam hij op jonge leeftijd al in aanraking met muziek. Het begon bij hem llemaal op zijn zolderkamer met zijn beste vriend Lyon. Uit verveling maakten zij rapmuziek, eerst voor de lol. Met woorden spelen vond hij zo leuk, dat hij hier meer mee wilde doen.

Carrière

In 2009 begon de muziekcarrière van Billy, want toen scoorde hij een grote hit, namelijk de hit 'Voorbij'. Op YouTube is dit nummer meer dan 6 miljoen keer beluisterd. Dit muziekpad wilde hij verder bewandelen en door de jaren heen schreef hij meerdere nummers die de Nederlandse Top 40 bereikte. Zijn muziekstijl van onder verschillende genres, namelijk  pop, dance, en hiphop. Hij schreef bijvoorbeeld 'Bieder van de kroeg' van Mart Hoogkamer, 'Hartslag van de stad' van Tino Martin en Padellen van Turfy Gang. Als soloartiest scoorde hij nog een hit met 'Vannacht slaap je bij mij' en 'Koning van de nacht'.

Billy geeft ook liveshows, die energiek zijn en bestaan uit een mix van zijn eigen repertoire en beste covers. Er is tijdens de shows veel interactie met het publiek, dat is ook niet gek met zo'n amicale man als Billy. Zijn droom is om een grote show in Amsterdam te geven, maar tot die tijd bouwt hij nog aan zijn eigen carrière.

Naast zijn muziekcarrière, is hij ook regelmatig op tv te zien. Zo deed hij in 2022 mee aan De Alleskunner en won hij  aan het einde van dat jaar het programma De Verraders. Nu zien we hem in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Vermogen Billy Dans

Billy Dans doet verschillende dingen, wat betekent dat hij ook verschillende inkomstenbronnen heeft. Zijn salaris bestaat voornamelijk uit het rappen en het schrijven van liedjes. Het geschat vermogen van Billy Dans is onbekend. Wil je Billy Dans boeken? Dan kost dat je vanaf € 2.495, - excl. BTW.

Instagram Billy Dans

Bekend van

De Alleskunner, De Verraders, Expeditie Robinson

Billy ken je misschien wel van zijn deelname aan de programma's De Alleskunner, De Verraders en Expeditie Robinson. In 2022 deed hij mee aan De Alleskunner en eindigde op de 32ste plaats. Eind van dat jaar deed hij mee aan De Verraders. Hij won samen met Noor Omrani en Chahid Charrak dit programma. In 2024 doet hij mee aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Billy Dans

Wie is de vriendin van Billy?

Billy Dans had een lange relatie met Sensi Lowe. Halverwege september 2022 gingen zij uit elkaar, dat deelde Billy in zijn verhaal op Instagram. Op dit moment is Billy Dans dus single.

Wat is de echte naam van Dans? 

De echte naam van Billy Dans is Billy Dans. Hij is de zoon van Jos Dans.

Wie is de vader van Billy? 

De vader van Billy is Jos Dans.

Wat kost het om Billy te boeken? 

Wil je hem boeken? Dan kost dat je vanaf € 2.495, - excl.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)