Joost Klein laat eindelijk van zich horen: 'Heel veel te zeggen'

Media door Alyssa

Whoa, hold up! Joost Klein laat weer eens van zich horen en hij heeft blijkbaar heel wat te zeggen over de hele Eurovisie Songfestival-situatie. In een mysterieuze Instagram-post hint hij naar het drama rond zijn diskwalificatie en de rechtszaak die nu in Zweden tegen hem loopt.

Lees ook: Vreemde verhalen over Joost Klein: "Al eerder incidenten"

Stilte zegt meer dan duizend woorden

In een Engelstalig bericht schrijft Joost dat-ie veel te vertellen heeft, maar dat stilte soms meer zegt dan je hart luchten. Joost houdt dus wijs zijn mond dicht. Met deze Instagram-story verwijst hij natuurlijk naar de bizarre diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival in Malmö en alles wat er daarna omheen gebeurde.

De tekst gaat verder onder de afbeelding van Joost.  

Joost Klein

"Fuck Eurovision"

Sinds het incident in Malmö heeft Joost eigenlijk nooit echt zijn kant van het verhaal verteld. Maar hij liet wel subtiel weten wat-ie ervan vond. Tijdens een show in Vancouver zijn emoties in de vrije loop. Middenin zijn optreden haalde hij keihard uit naar het Songfestival. Vanaf het podium schreeuwde hij luidkeels "fuck Eurovision" en begon daarna wild te headbangen op de muziek die op de achtergrond speelde.

Lees ook: Joost Klein mag opnieuw meedoen aan het Eurovisie Songfestival

Wat was er ook alweer aan de hand met Joost Klein?

Even een kleine recap voor wie het gemist heeft: Joost Klein werd vlak voor de finale van het Songfestival gediskwalificeerd na een incident backstage. Een cameravrouw deed aangifte van bedreiging en volgens AVROTROS is alles uit zijn verband getrokken en maakte onze Jooske slechts een "dreigende beweging" naar haar. Op dit moment is het onderzoek van het Zweedse Openbaar Ministerie is nog steeds bezig, dus we moeten nog even afwachten wat daar uitkomt.

S10 spreekt zich uit over Eurovisie Songfestival 

Onlangs sprak S10 zich bij Sophie & Jeroen op NPO 1 uit over haar ervaring tijdens het Eurovisie Songfestival. De zangeres, die in 2022 meedeed met het nummer De Diepte, heeft het liedjesfestijn ook als 'heftig' ervaren. Volgens Stien was de sfeer achter de schermen zo onveilig dat ze destijds een officiële klacht heeft ingediend. Het draaide destijds volgens de zangeres om het gebrek aan respect voor persoonlijke grenzen door enkele backstage-medewerkers bij het Eurovisie Songfestival. AVROTROS, de organisatie achter de Nederlandse inzendingen, bevestigde later dat er inderdaad een melding was gedaan.

Lees ook: Regisseur Europapa doet boekje open: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'