Vreemde verhalen over Joost Klein: "Al eerder incidenten"

Media door Redactie Ze.nl

Sinds het moment dat Joost Klein gediskwalificeerd werd tijdens het Eurovisie Songfestival, duiken er steeds meer verhalen op over hem. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Joost uit zijn slof schoot. Nu duikt er een incident naar boven uit zijn middelbarschooltijd. Wegens opstandig gedrag zou hij namelijk zijn weggestuurd van een schoolreisje in het buitenland.

Lees ook: Gover Meit boos op media om Songfestival: 'We Zijn gestalkt en lastiggevallen'

Incident Joost Klein

De dochter van een redacteur van de Leeuwarden Courant ging op schoolreis naar Rome, waar ook Joost naartoe ging. In zijn middelbareschooltijd vlogte Joost al en ook tijdens deze reis pakte hij zijn camera er geregeld bij. Hier waren zijn docenten op dat moment niet echt blij mee. “Ik kreeg een waarschuwing en na nog een incident werd ik weggestuurd,” heeft Joost toen gezegd. Hij vlogte dit incident: “Sindsdien had ik het gevoel: het is ik tegen het schoolsysteem.” Zou dit altijd in hem hebben gezeten, of hebben we hier gewoon te maken met een opstandige puber?

Lees ook: Say what?! Mogelijk voor Nederland geen Songfestival volgend jaar

Ongepast gedrag

De regisseur van de videoclip van Europapa, Véras Fawaz, vertelt in de podcast The Bigger Picture, dat Joost meerdere keren is uitgevallen tegen een medewerkers tijdens de opnames van de videoclip van Europapa. Ergens verwachtte Véras als dat het mis zou gaan bij het Songfestival, gezien de moeilijke samenwerkingservaring.

Véras vertelt in de podcast: “Hij vertelt hierover in een podcast: “Het maken van de clip van Europapa heeft me ongeveer anderhalve maand van mijn leven gekost en ik heb er niets aan verdiend. Het maken van een muziekclip kost alleen maar geld. Dan moet je ook de waarde inzien van de mensen die het voor je doen. Tegen een assistent-regisseur, die voor nul euro op de set staat, kun je gewoon niet schreeuwen, dat heb ik ook tegen Joost gezegd."

Lees ook: Regisseur Europapa doet boekje open: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'

Diskwalificatie

Joost Klein werd vlak voor de finale van het Songfestival gediskwalificeerd. Hij zou een ‘dreigende beweging’ hebben gemaakt naar de cameravrouw. Zij zou hem (ongevraagd) filmen, terwijl hij had aangegeven niet te willen. Hij zou de vrouw hierbij niet hebben aangeraakt. Inmiddels is het incident geen hot topic meer en focust Joost zich weer op zijn eigen muziek. Ook heeft hij alweer opgetreden op een festival in Groningen en zien we hem weer voorbijkomen op de socials.