Regisseur Europapa doet boekje open: 'Joost Klein schreeuwde tegen assistent'

Media door Alyssa

In de podcast The Bigger Picture vertelt Véras Fawaz, de regisseur van Europapa, over zijn samenwerking met Joost Klein. En ja, dat was allesbehalve soepel. Volgens Véras is Joost Klein tijdens de opnames meerdere keren flink uitgevallen tegen een medewerker. Drama!

Vriendschap met ruzies

Véras en Joost Klein zijn al jaren vrienden, maar dat betekent niet dat er nooit problemen zijn. "Joost vindt het soms echt moeilijk om met mensen om te gaan. Hij heeft een paar keer flink tegen mijn assistent geschreeuwd", vertelt Véras aan RTL Boulevard. Ondanks de ruzies en de stress, vond Joost de clip uiteindelijk toch mooi. "Een paar uur voordat de clip uitkwam, zei hij eindelijk dat hij het tof vond. Daarvoor was het alleen maar: dit is kut, ik voel het niet, ik breng het niet uit."

Struggles bij Europapa

Het maken van de clip was een flinke klus voor Véras. "Het kostte me anderhalve maand en ik heb er geen cent aan verdiend. Een muziekvideo maken kost alleen maar geld, en je moet de waarde zien van de mensen die voor je werken. Je kunt niet schreeuwen tegen een assistent die voor nul euro op de set staat", legt hij uit. Dit maakte hij ook duidelijk aan Joost Klein.

Verrassingen achteraf

Joost Klein had nog een verrassing: hij wilde aan het einde van de clip ineens de tekst 'from me to my parents' toevoegen, tegen de afspraak in. "Dat hij dat achter mijn rug om heeft gedaan, vind ik echt niet kunnen. Maar dat maakt Joost ook zo goed. Zijn controlfreak-gedrag is zowel zijn kracht als zijn zwakte. Het maakt samenwerken soms echt lastig, en dat kan iedereen die hem kent bevestigen", zegt Véras.

Meer gedoe rond Joost Klein

Joost kwam in opspraak nadat hij als eerste songfestivaldeelnemer ooit werd gediskwalificeerd. Dit gebeurde na een incident waarbij Joost een dreigend gebaar zou hebben gemaakt naar een cameravrouw. Het Zweedse Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak nog. Er is nog geen zittingsdatum, omdat getuigen in Nederland nog gehoord moeten worden. De advocaat van Joost kijkt met een positief gevoel naar de uitkomst van het onderzoek. "Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd."

F*ck Eurovision

Vorige week gaf Joost zijn allereerste concert in het buitenland en het was meteen een knaller. In het verre Vancouver liet de zanger flink van zich horen. Middenin zijn optreden haalde hij keihard uit naar het Songfestival. Vanaf het podium schreeuwde hij luidkeels "fuck Eurovision" en begon daarna wild te headbangen op de muziek die op de achtergrond speelde. Het publiek ging helemaal los en Joost bewees opnieuw dat hij ook ver over de grens veel fans heeft.

Lees ook: Ook S10 maakte officiële melding van onveilige sfeer bij Eurovisie Songfestival