Ook S10 maakte officiële melding van onveilige sfeer bij Eurovisie Songfestival

Media door Alyssa

Tijdens het Eurovisie Songfestival van 2022 werd niet alleen op het podium een spektakel neergezet, maar ook achter de schermen bleek het er 'heftig' aan toe te gaan. S10 onthult aan tafel bij Sophie & Jeroen op NPO 1 dat ze zich goed herkend in de onprettige sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival.

S10 doet boekje open over het Eurovisie Songfestival

S10 gaf al eerder een subtiele hint over de 'heftige sfeer' achter de schermen van het Eurovisie Songfestival. Gisteravond onthulde de zangeres meer details. Waarom vond Stien den Hollander, zoals S10 eigenlijk heet, het Songfestival zo intens?

Incident 

Het begon allemaal met een incident dat het team van S10 dwong een officiële klacht in te dienen. Het draaide volgens de zangeres om het gebrek aan respect voor persoonlijke grenzen door enkele backstage-medewerkers bij het Eurovisie Songfestival. AVROTROS, de organisatie achter de Nederlandse inzendingen, bevestigde later dat er inderdaad een melding was gedaan.

Onprofessioneel

Terwijl S10 haar optreden voorbereidde, merkte ze dat het er in Turijn destijds heel anders aan toe ging dan hoe ze het in Nederland gewend is. 'Veel mensen gingen heel onprofessioneel met hun taken om", legt S10 uit. "Hier in Nederland zijn we gewend aan een gestroomlijnde aanpak. Maar daar, van de cameraman tot degene die je in-ears doet, was dat wel anders. Dat was echt heel heftig."

Zaklamp

Om haar ruimte te beschermen, werd zelfs iemand aangewezen om met een zaklamp met haar mee te lopen. "Op de avond van de finale van het Eurovisie Songfestival hebben we een officiële klacht moeten indienen, omdat het gewoon echt niet normaal was", onthult ze. "Toen is iemand met mij meegelopen met een zaklamp om iedereen in de ogen te schijnen." Gelukkig werd de situatie ter plekke opgelost, volgens een woordvoerder van AVROTROS.

Harde leerschool

Toch kijkt S10 met een positieve blik terug op het hele avontuur. "Het was een harde leerschool," zei ze, "maar ik heb er zoveel van geleerd. En het heeft me alleen maar sterker gemaakt. Ik ben klaar om de wereld weer te betreden en mijn muziek met iedereen te delen."

Diskwalificatie 

Natuurlijk staat dit incident niet op zichzelf. Want, AVROTROS heeft dit jaar ook opnieuw een officiële melding gemaakt van een onprettige sfeer achter de schermen. Dit had natuurlijk te maken met Joost Klein en de cameravrouw die niet wilde stoppen met filmen toen haar dat gevraagd werd. Dit incident leidde zelfs tot diskwalificatie en een rechtszaak. Joost heeft inmiddels zijn eerste optreden in Nederland alweer achter de rug, maar hij wacht nog steeds gespannen af op wat het OM in Zweden zal beslissen over zijn zaak. De verwachting is dat zijn zaak begin juni zal voorkomen.

Lees ook: Steeds meer details over incident met Joost Klein: 'Hij begon zich meteen te verontschuldigen'