Eerste optreden Joost Klein na Songfestival: 'Je kunt me niet klein krijgen'

Media door Alyssa

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: Joost Klein gaf zijn eerste concert in Nederland na het verschrikkelijke Songfestival-drama in Zweden. Het publiek op Freshtival in Enschede werd door Joost Klein getrakteerd op een spetterende show vol energie en coole beats.

Europapa in de remix

Om 20.45 uur verscheen Joost uit de rook van een rookmachine en zette de toon met een extra opzwepende versie van zijn hit Europapa. "My name is Klein, maar je kunt me niet klein krijgen, ouwe!" riep hij vol zelfvertrouwen aan het begin van zijn show. Tijdens zijn set kreeg het publiek een uptempo remix van Europapa te horen, dit nummer werd opgeknipt en verspreid over verschillende delen van het optreden.

Alleen maar liefde 

Hoewel de media op scherp stonden, hield Joost zich op de vlakte over het Songfestival-incident. "Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde", verklaarde hij lachend in het Engels. Joost heeft zelf nog niet inhoudelijk gereageerd op zijn diskwalificatie voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Joost Klein ziet zichzelf als internationale artiest 

"Dankjewel voor de liefde. Daar gaat het om", riep Joost in de microfoon vlak voordat hij zijn hit Friesenjung inzette. Joost koos ervoor om zijn publiek in het Engels toe te spreken. "Ik ben een internationale artiest nu. Ik doe mijn best, bedankt voor het komen", voegde hij eraan toe, terwijl hij nieuwsgierig peilde hoeveel mensen uit Duitsland voor hem aanwezig waren.

The Winner Takes It All

Als kers op de taart sloot Joost Klein zijn set op het podium Grolsch af met een meeslepende versie van het iconische nummer The Winner Takes It All van ABBA. Natuurlijk was ook dit nummer voorzien van een opzwepende beat, zoals we dat van Joost gewend zijn.

Bedreigingen

De zanger, die Nederland zou vertegenwoordigen met het nummer Europapa, raakte tijdens de repetities van het Songfestival betrokken bij een incident met een cameravrouw. En de vrouw deed vervolgens aangifte van bedreiging. Joost zijn advocaat beweert dat de zanger de camera had weggeduwd, maar spreekt tegen dat hij bedreigingen zou hebben geuit.

Geen strafbare feiten

Aangezien Joost alleen de camera een duw zou hebben gegeven, zijn zowel Joost als zijn advocaat stellig dat de zanger zich niet schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Deze boodschap van onschuld heeft zijn advocaat ook gedeeld met Zweedse media, waaronder de SVT. Hoewel de Zweedse politie eerder aangaf dat het Zweedse OM waarschijnlijk tot vervolging van Joost zal overgaan, blijft zijn advocaat optimistisch over de uitkomst van het politieonderzoek. Zweedse media melden dat dit onderzoek nog gaande is, maar er is wel al een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni.

Lees ook: S10 spreekt zich uit over onprettige sfeer bij Eurovisie Songfestival: 'Vond het daar heel heftig'