Maxime Meiland teleurgesteld over uitspraak in verkrachtingszaak

Media door Alyssa

Vandaag is een rollercoaster van emoties voor Maxime Meiland. De jongste Meiland-telg heeft namelijk het vonnis over haar aangifte wegens verkrachting te horen gekregen. En de uitslag? Die valt voor Maxime waarschijnlijk toch een tikkeltje tegen...

Maxime Meiland heeft gemengde gevoelens

Maxime zit met gemengde gevoelens nu het nieuws naar buiten is gekomen dat het Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek naar haar aangifte van verkrachting heeft afgerond. Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat er geen ondersteunend bewijs is gevonden voor de verkrachting en dat hiermee de zaak is afgesloten.

Teleurgesteld, maar toch ook opgelucht

"Het is goed om te zien dat de politie en het Openbaar Ministerie gedegen onderzoek naar de zaak hebben gedaan. Dat het lastig werd om tot een haalbare vervolging te komen, was al duidelijk. Cliënte is aan de ene kant teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht dat dit nu achter de rug is", laat slachtoffer advocaat Sébas Diekstra, die Maxime heeft bijgestaan, aan het ANP weten.

Lees ook: Vermeende verkrachter van Maxime Meiland doet aangifte tegen haar: "zal vertellen hoe het wél is gegaan"

Uitgebreid onderzoek naar aanleiding van biografie

Meiland had eerder in haar biografie geschreven over de verkrachting die zou hebben plaatsgevonden in Lisse in de zomer van 2010. De zedenpolitie heeft naar aanleiding van de aangifte uitgebreid onderzoek gedaan onder leiding van een officier van justitie. Er moest vastgesteld worden of er in 2010 sprake is geweest van dwang. In het onderzoek is Maxime gehoord, er zijn overhandigde stukken gelezen en er zijn voor deze zaak meerdere getuigen gehoord.

Geen verdenking van verkachting 

Wat zorgde er dan voor dat Maxime geen gelijk heeft gekregen? "Het onderzoek heeft geen informatie opgeleverd die de aangifte op het punt van dwang ondersteunt. Het Openbaar Ministerie komt daarom niet tot een verdenking van verkrachting", verklaarde het OM over de zaak van de Meiland-telg.

Smaad 

Maxime was overigens niet de enige die naar de rechter ging. In deze zaak had de 29-jarige man die door Maxime in haar boek werd beschuldigd van verkrachting, zelf ook aangifte gedaan. Hij vond dat hij onterecht werd beschuldigd door Maxime en deed om deze reden aangifte wegens smaad. Zijn zaak werd begin dit jaar al door het OM geseponeerd. "Dat de aangifte van smaad tegen cliënte is geseponeerd, is niet minder dan logisch", zei advocaat Diekstra hierover.

Lees ook: Moet je zien! Zó ziet Maxime Meiland er nu uit na haar onderkin correctie