Overheerlijke Nutellamousse

Eten door Christel
Vrouwen verschillen als dag en nacht, maar dat wat de meeste vrouwen wel gemeen hebben, is hun liefde voor Nutella. Met deze fantastische hazelnotenpasta kunnen we van alles in elkaar flansen, waaronder deze heerlijke Nutellamousse! 
 
Een dikke laag Nutella op de boterham of gewoon oplepellen. We worden ongelooflijk blij wanneer we Nutella in onze mond mogen stoppen. Het is een waar feestje! Wat helemaal in die feeststemming past? Deze heerlijke Nutellamousse van Comfort Snacks

 
Wat heb je nodig voor 2/3 porties (of een hele grote portie):  
  • 150 gram Nutella
  • 20 ml water
  • 20 gram boter
  • 1 eiwit
  • 1 eidooier
  • 30 gram suiker
  • 150 ml koude slagroom
  • Theelepel vanille-extract
 
Zo maak je het:  
 
  1. Voeg de Nutella, water en boter in een kom en laat dit au bain marie smelten. Wanneer het is veranderd in een egale massa, kun je het vuur uitdoen. 
  2. Klop in een andere kom het eigeel samen met de suiker. Doe dit ook au bain-marie en klop tot het mengsel bijna is verdubbeld. 
  3. Schep hierna met een grote lepel een deel van de Nutella bij het eimengsel en roer dit goed door. Hierna kun je ook de rest van de Nutella toevoegen. 
  4. Grijp weer een andere kom en klop hierin je slagroom stijf. Zorg wel dat de slagroom echt koud is, anders lukt het je niet om pieken te kloppen. Wanneer je slagroom goed stijf is, kun je dit toevoegen aan je Nutellamengsel en weer goed roeren. 
  5. Mix nu je eiwit stijf en voeg ook deze toe aan de Nutellamix. Vouw dit voorzichtig door je beslag, zodat het eiwit stevig blijft. Doe dit tot alles een geheel is. 
  6. Schenk je mengsel nu in de dessertkommen en laat dit minimaal 5 uur koelen voordat je het serveert. Om het helemaal tot een feestje te maken kun je het serveren met aardbeien. 
 
Enjoy!