Cupcakehemel: Nutella-cupcakes met Kinder Chocolade én Maltesers
Chocolade komt in soorten in maten: je hebt Nutella, Kinder chocolade en Maltesers. We vinden het allemaal even lekker. Dus laten we ze eens combineren in één cupcake! We kunnen je vertellen: deze cupcake is het beste idee ever!
Oh, Comfort Snacks, we bedanken je op onze blote knieën voor dit fantastische recept. Deze Nutella-cupcakes met Maltesers en Kinder chocolade zijn een ware smaaksensatie die je gewoon nú moet proberen. Dus keukenprinsesjes, haal je bakgerei tevoorschijn!
Wat heb je nodig:
(Voor 10 cupcakes)
Het beslag
– 100 gram Nutella
– 60 ml melk
– 80 gram bloem
– 40 gram cacaopoeder
– 40 gram zachte roomboter
– 1 ei
– Snufje bakingsoda
– Snufje zout
– 60 gram Maltesers
– 60 gram gebroken Kinder chocolade
De topping:
– 100 gram roomkaas
– 100 gram Nutella
– Maltesers en Kinder chocolade naar wens.
Zo maak je het:
- Zeef alle droge ingrediënten in een kom. Zodat je geen klontjes meer hebt.
- In een andere kom, klop je de Nutella en roomboter samen. Je kunt van te voren eerst de Nutella even in een bakje in de magnetron doen, zodat het wat makkelijker te roeren is.
- Voeg daarna het ei en de melk aan de Nutella toe en klop dit tot alles is vermengd.
- Hierna kun je mengsels uit beide kommen bij elkaar gooien.
- Drop nu de Maltesers en Kinder chocolade in je beslag en roer de chocolade losjes door het beslag.
- Vul nu de cupcakevormpjes voor driekwart en bak de cupcakes 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
- Maak ondertussen de topping: doe de roomkaas en Nutella in een kom en klop dit net zo lang tot alles goed is vermengd. Plaats de kom voor minstens een uur in de koelkast.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen wanneer ze klaar zijn. Daarna kun je de Nutella-topping in een spuitzak stoppen en de cakejes versieren of je voorziet de cupcakes van de topping met simpelweg alleen een mes.
- Maak de cupcakes af door nog wat Kinder chocolade en Maltesers over de topping te verdelen.
Eet smakelijk!