3x superlekkere recepten met Nutella
Nutella-koffie macarons
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels espresso
- 75 gram gemalen amandelen
- 2 grote eiwitten
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 1 pot Nutella (no worries, je hebt niet de hele pot nodig)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg twee bakplaten met bakpapier. Zeef de poedersuiker, amandelmeel en twee eetlepels espresso door elkaar. Als het geheel niet zo fijn genoeg is, kun je het nog even in een blender of keukenmachine malen. Klop de eiwitten op en voeg, terwijl je dit doet, de kristalsuiker toe. Klop het zo’n twee minuten totdat het stijf en stevig is.
Doe nu de mix van droge ingrediënten voorzichtig bij de opgeklopte eiwitten en meng het met een spatel. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak en spuit rondjes van zo’n 3,5 centimeter op de bakplaat. Strooi er eventueel nog wat espressopoeder overheen. Doe de macarons zo'n 30 minuten in de oven, laat ze volledig afkoelen en sorteer ze dan op grootte. Smeer vervolgens op de platte kant wat Nutella en druk er een tweede macaron op om een 'sandwich' te maken. Met dit recept heb je als het goed is zo'n 16 macarons.
- 1,5 kopje kruimels van chocoladekoekjes
- 6 eetlepels ongezouten boter (gesmolten)
- 3/4 kopje Nutella
- kopje marshmallows
- half kopje walnoten
- 2/3 kopje slagroom
- 110 gram smeltchocola
Hoe maak je het?
Spray een bakvorm in met bakspray of boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de koekkruimels en de gesmolten boter voor de korst. Druk de korst in de bakvorm en zorg dat het geheel gelijkmatig is verdeeld (vergeet de zijkanten niet). Bak de korst af in 8 tot 10 minuten en laat vervolgens afkoelen. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en voeg de smeltchocola toe, roer het geheel door totdat je een gladde massa overhoudt. Doe de Nutella erbij en wacht totdat het mengsel volledig glad is.
Neem de helft van de marshmallows en de helft van de walnoten en strooi ze over de bodem van de taart. Giet de Nutella-vulling er vervolgens overheen en strijk de taart glad. Eindig met de rest van de marshmallows en walnoten. Plaats de taart 20 minuten in de koelkast, daarna kun je 'm snijden en serveren. Met dit recept heb je zo’n 10 stukken taart, jum!
Bananenbrood met Nutella
- 2 kopjes bloem
- 3/4 theelepel baking soda (toko of biologische winkel)
- halve theelepel zout
- 1/4 kopje zachte boter
- 1 kopje suiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1/3 kopje melk
- 1 kopje Nutella
- 3 geprakte bananen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en spray een broodvorm in met anti-aanbakspray. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en mix in een andere kom de suiker en boter op medium snelheid. Voeg de eieren een voor een toe en vervolgens de banaan, melk en vanille. Voeg het bloemmengsel toe terwijl je de mixer op een lage snelheid zet.
Doe de Nutella in een bakje en smelt het 15 seconden in de magnetron. Doe vervolgens één kopje van het bananenbroodmengsel bij de Nutella en mix dit goed. Schep het Nutella-beslag afwisselend met het bananenbroodbeslag in de vorm en bak het af in 50 tot 60 minuten.
Loopt het water jou al in de mond bij deze recepten?