Dit is de nieuwe hartverwarmende ‘she deserved the purse’ trend van TikTok

De maatschappij door Maya Luz

TikTok is een plek waarop mensen elkaar soms enorm kunnen helpen. Dit blijkt ook weer door de nieuwe 'she deserved the purse' trend. Deze wholesome trend laat zien hoe vrouwen elkaar steunen en het is prachtig.

Lees ook: Deze nieuwe ‘cartoon character’ trend van TikTok bespaart jou tijd in je ochtend routine

'She deserved the purse'

De trend komt voort uit de Verenigde Staten. Danaesha Gonzales, een moeder uit Nashville, kwam tijdens het winkelen bij Target een handtas tegen tussen de schappen met babyspulletjes. De tas was nog niet afgerekend en kwam dus bij Target zelf vandaan. De kans is volgens Danaesha dus groot dat de tas daar is achtergelaten door een andere moeder die vanwege haar financiële situatie moest kiezen tussen de tas, of spulletjes voor haar kindje. Dit raakte Danaesha en dus besloot ze om er een TikTok over te maken met het onderschrift: "she deserved the purse."

@denaeshagonzalez

De video van Danaesha ging TikTok rond en veel andere gebruikers van de app werden door het verhaal geraakt. Sommige kijkers vonden het hartverscheurend terwijl anderen de situatie herkenden uit hun eigen leven. De video en de gevoelens die erbij kwamen kijken zorgde voor het ontstaan van een nieuwe trend. De video inspireerde mensen om actie te ondernemen. Ze gingen geld verstoppen in producten voor baby's in winkels zoals Target en Walmart. Er doken op TikTok overal video's op van mensen die geld verstoppen in de producten, allemaal met de tekst 'she deserved the purse'. De trend ontving direct veel lof. Het werd gezien als een manier om elkaar te helpen.

De keerzijde van 'she deserved the purse'

Maar helaas hebben veel trends op sociale media ook een keerzijde, en ook bij deze mooie trend is dat het geval. Naast video's van mensen die vanuit de goedheid van hun hart geld verstoppen in de producten, zijn er video's te zien van schappen die compleet overhoop gehaald zijn door mensen die naar het geld zijn gaan zoeken. Het idee van geld geven aan mensen die het nodig hebben is mooi. Maar door het op sociale media te plaatsen is het makkelijk te vinden door iedereen, en dus ook door mensen die het liever zelf houden dan dat ze het aan mensen geven die het echt nodig hebben.

@mariadigugs

De trend is momenteel alleen een actief ding in de Verenigde Staten. Mocht jij toch actie willen ondernemen in Nederland, dan raden we je aan om te doneren aan stichtingen die zich actief inzetten voor het helpen van moeders die hulp nodig hebben. En als je dan toch echt geld wil verstoppen in verpakkingen van babyvoeding, doe het dan zonder het op sociale media te plaatsen.