Man verandert tijdelijk in miljonair door foutieve banktransactie

De maatschappij door Maj

Stel je voor: je opent je bankrekening en er staat van de één op de andere dag bijna een miljoen euro op je bankrekening. Onvoorstelbaar, maar het gebeurde Kris Koops uit Kampen. Zijn beleggersrekening was gestegen met ruim 900.000 euro door een foutje van de ABN-AMRO. Hoe dit afloopt? Helaas zonder 900.000 euro.

Man verandert tijdelijk in miljonair

In 2013 gebeurde het al in de Gemeente Amsterdam. Door een typfout van de bank kregen 9000 huishoudens een hogere woonkostenvergoeding. Of neem een man uit België, die op zijn bankrekening keek en er twee biljoen was bijgeschreven. De Belg blokkeerde direct zijn pas en kan niet meer bij de twee biljoen euro. Well, de geschiedenis herhaalt zich, want een soortgelijke situatie doet zich voort in Kampen.

De bankrekening van student Kris Koops was namelijk gestegen met bijna een miljoen euro. Hij keek - zoals bijna elke student - even snel op zijn bankrekenig om te controleren of zijn studiefinanciering al was gestort. Een grote verrassing: niet de studiefinanciering, maar ruim 900.000 euro was gestort. Zo reageert Kris: "Mijn eerste reactie was dat het wel een foutje van de bank moest zijn. Gelukkig was ik in het centrum, dus kon zo naar het ABN-AMRO gebouw toe lopen. Daar wimpelde ze mij redelijk gemakkelijk af met de boodschap dat er waarschijnlijk achter de schermen iets fout is gegaan met de wisselkoers."

Lees ook: Er doet voor het eerst een Nederlander mee met The Great British Bake Off

Foutieve banktransactie 

De bank reageerde niet helemaal op een manier waarop Chris had gewild en daarom zocht hij de media op. Als gevolgd mocht hij op gesprek komen bij de vestigingsmanager van de bank. De uitkomst? Hij greep waardebonnen van vijftien euro. Een aantal jaren later weet Kris nog steeds niet wat precies het probleem achter de foutieve transactie is geweest. Zo laat Kris weten: "Het zou volgens de ABN-AMRO misgegaan zijn met de wisselkoers, maar ik snap er nog steeds weinig van."

De - toch wel tijdelijke - miljonair wist in ieder geval al wel wat hij met het geld wilde gaan doen. Hij zou een eigen bedijf beginnen en vooral heel veel reizen. Helaas zijn dromen bedrog en is het geld inmiddels weer terug bij de bank. Een boodschap voor Kris: blijf je dromen achtervolgen en wie weet staat er binnenkort alsnog 900.000 euro op je bankrekening.

Lees ook: Dierenarts deelt zijn top 5 hondenrassen om te vermijden