Er doet voor het eerst een Nederlander mee met The Great British Bake Off

Media door Maya Luz

In Nederland kijken we natuurlijk naar Heel Holland Bakt, maar in Engeland zijn ze verzot op The Great British Bake Off. Nu doet er voor het eerst een Nederlander mee met het populaire programma.

Lees ook: Een écht 'Amsterdams uitje': met Familie Kesbeke naar de Televizierring?

The Great British Bake Off krijgt Hollandse draai

The Great British Bake Off is een typisch Brits programma. Dit jaar doet er voor het eerst een Nederlander mee aan het programma. Hij heet Christiaan de Vries. Hij is 33 jaar en komt uit Emmen. Maar dit zou je door zijn aanwezigheid op sociale media zeker niet verwachten. De Vries spreekt in het Engels namelijk met een Brits accent en dus zal hij hoogstwaarschijnlijk zo tussen de cast passen!

Christiaan kreeg het belletje toen hij in de sportschool stond. "Ik had nooit gedacht dat ik de tent zou halen. Ik herinner me nog dat ik de tweede auditieronde achter de rug had en dacht dat het daar zou eindigen", vertelt hij. "Toen ik hét telefoontje kreeg, was ik net in de sportschool. Snel nam ik op om te zeggen dat ze terug moesten bellen. Dat waren de langste 30 minuten in mijn leven. Toen ik daarna werd gebeld en het nieuws hoorde, heb ik geschreeuwd. Ik was alleen thuis, dus belde mijn vriend daarna en toen hebben we nog meer geschreeuwd."

Meer op Instagram

Brits televisie debut

Christiaan is zelf nog niet bekend met de televisiewereld in Nederland, laat staan de Brtise televisie! Hij woont inmiddels zeven jaar in het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor deed hij een modestudie in Amsterdam. Zijn achtergrond in de modewereld zal hem helpen tijdens de competitie, zo is te lezen in de online bio van Christiaan op de website van het programma. "Ik denk dat mijn achtergrond helpt bij het bedenken van een design of kleuren. Mijn grootste kracht als bakker is dat ik risico’s durf te nemen. Mijn onzekerheid is waarschijnlijk mijn grootste zwakte. Ik ben makkelijk van mijn stuk gebracht als andere mensen iets anders doen. Ik denk snel dat ze het dan beter doen. En als iemand kritiek heeft op mijn baksel dan vat ik dat erg persoonlijk op. Hoewel ik heb geleerd er beter mee om te gaan, blijft dat een dingetje."

Het betreden van de iconische witte tent van The Great British Bake Off was een bijzonder moment voor Christiaan. "Het is spannend, intimiderend, opwindend, eng en nog zoveel meer. Van tevoren werd verteld dat sommige mensen huilen als ze voor het eerst de tent zien. Dat vond ik wat overdreven. Maar het voelt wel alsof je je settelt in je eerste huis."

Het nieuwste seizoen van The Great British Bake Off is sinds 24 september te zien op de Britse zender Channel 4.