Deze nieuwe ‘cartoon character’ trend van TikTok bespaart jou tijd in je ochtend routine

Mode & trends door Maya Luz

Voor sommige mensen is het bedenken van een leuke outfit het leukste onderdeel van de dag. Anderen vinden het juist een vervelende klus. Val jij onder de tweede groep? Dan kan jij deze volgende TikTok trend misschien wel enorm waarderen: je kleden als een cartoon character.

Lees ook: Deze vriendinnen dragen dezelfde kleding om te laten zien dat kleding niet bij één body type hoort

Kleed je alsof je een cartoon character bent

Waar denk je aan als je denkt aan de outfits van cartoon personages? Waarschijnlijk dat ze altijd hetzelfde aan hebben. Als jij in de ochtend tijd wil besparen tijdens het bedenken van je outfits, kun je inspiratie halen uit je favoriete personages en gewoon doen wat zij doen. Ofwel, iedere dag hetzelfde dragen. Op TikTok wordt deze methode gezien als een manier om je dagelijkse routine te stroomlijnen. Je geeft jezelf minder opties waardoor je er iedere dag nog steeds leuk uitziet zonder dat je te lang voor je kast staat. Je geeft jezelf dus eigenlijk een uniform.

@naimyab

Zo doe je het zelf

Jezelf kleden als een cartoon character betekent niet dat je er letterlijk iedere dag hetzelfde uit hoeft te zien. Het hoeft ook zeker niet te betekenen dat je outfits saai hoeven te zijn. Voor je cartoon character look is het een goed idee om verschillende items te vinden die je leuk vindt, en deze in meerdere kleuren aan te schaffen. Zo kun je altijd een outfit maken waarvan je weet dat je het leuk gaat vinden. En doordat je verschillende kleurtjes hebt, kun je alsnog varriëren. Koop bijvoorbeeld verschillende topjes in dezelfde style die je dan altijd kunt stylen op je favoriete jeans of op een rokje. Deze trend is vooral handig voor mensen die het erg druk hebben. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je een drukke baan hebt waarvoor je iedere ochtend op tijd uit je bed moet komen. Door al te weten wat je gaat dragen, kun je een hoop tijd besparen in de ochtenden. Als je deze trend wil proberen, hoeft dit ook niet te betekenen dat je altijd je uniform moet dragen. Je kan je cartoon outfit bijvoorbeeld specifiek gebruiken voor naar je werk en daarbuiten wel wat meer tijd steken in het uitkiezen van leuke outfits. Deze trend is vooral bedoeld om je tijd en stress te besparen. Daarnaast maakt het shoppen voor nieuwe kleding ook een stuk makkelijker. Je hoeft jezelf nu alleen nog maar af te vragen of een item binnen je uniform past!