Deze vriendinnen dragen dezelfde kleding om te laten zien dat kleding niet bij één body type hoort

Mode & trends door Anjali

Body positivity is erg belangrijk. Influencer Ariella Nyssa en haar vriendinnen maken zich daarom hard voor het bewijzen dat bepaalde kleding niet bij één type lichaam hoort.

Ariella Nyssa

Ariella Nyssa is naast het zijn van een influencer ook auteur van haar boek 'Self-love Bible', en maakt zich hard voor onderwerpen die te maken hebben met zelfliefde en body positivity. Ze telt nu meer dan 2.4 miljoen volgers op al haar actieve platforms, zoals Instagram en TikTok. Ze wordt gezien als een authentieke leider binnen de community door mensen te inspireren meer van zichzelf te houden. Je merkt dan ook op haar accounts dat ze heel eerlijk, oprecht, sterk en positief is, en mensen zien haar als een voorbeeld door haar adviezen op het gebied van self-love.

Kleding op andere lichaamstypes

Nog niet zo heel lang geleden begon Ariella met het maken van de video's over verschillende type lichamen. Ze kreeg haar vriendinnen zover om dezelfde outfits te dragen om te laten zien dat kleding op elk lichaam mooi kan staan, en dat er geen kleding bestaat dat alleen bedoeld is voor mensen met een slankere of vollere bouw. Deze mening hebben ze helemaal goed overgebracht: je ziet de vrouwen in de video's dezelfde outfits dragen, van crop tops en rokjes tot zwemkleding en sportoutfits. In de laatste video zien we ze beiden in een zwarte, doorzichtige strakke jurk. Je kunt hierdoor duidelijk hun figuren zien en merkt dat ze er anders uitzien. Ariella heeft bijvoorbeeld meer rondingen dan haar vriendin. Ze zien er allebei fenomenaal uit en lijken het samen erg naar hun zin te hebben. Door deze video's kunnen volgers zich realiseren dat de outfits die Ariella en haar vriendinnen dragen er bij elk lichaamstype er erg goed uitzien. Hierdoor bewijst Ariella maar weer: kleding hoeft niet bij een bepaald type lichaam te passen.

Reacties

De laatste video waarin ze verschillende lichaamstypes weergeeft in dezelfde outfits, heeft inmiddels meer dan 4.000 likes op Instagram, en ook de reacties zijn erg lovend. Zo schrijft een volger: 'Deze jurk! Jullie zien er beiden zo prachtig uit', en schrijft een andere: 'het meest realistische wat geadverteerd wordt'. Op andere soortgelijke video's krijgen dezelfde aandacht, met veel lieve emoji's als hartjes, sterren en blije gezichten. Sommigen reageren ook graag wat persoonlijkere verhalen, zoals deze bij deze reactie: 'Dit gaf me zo'n goed gevoel over mijn lichaam. Mijn partner zegt altijd dat hij van mijn buik houdt en ik niet, en ik het een buik als die van het meisje in het geel en ze is zo mooi! Zie ik er zo uit?!?! Ik hoop het!'