Kleding opbergen: zo doe je dat goed

Wonen door Maya Luz

Een goede outfit samenstellen is soms een uitdaging. En deze uitdaging kan nog uitdagender worden als je kast niet logisch is ingedeeld. Want oh help, waar is dat ene topje gebleven? Dit is hoe jij op een effectieve manier je kleding kunt opbergen.

Lees ook: Dit is hoe vaak je bepaalde kleding moet wassen

Leg je shirts op een rijtje in plaats van op een stapel

Heb je een la waar je je kleding in bewaart? Leg je shirts dan nooit op een stapel. Op deze manier kan je niet zien wat je hebt en is het pakken van een shirt onderop de stapel iedere keer een uitdaging. Je kent vast Marie Kondo nog wel, de opruimgoeroe. Haar methode was dat je je shirts opvouwde als een soort klein pakketje en deze vervolgens op een rijtje in je la schuift. Op deze manier kun je precies zien welk shirt het is en kun je deze gemakkelijk pakken zonder de hele stapel te verpesten.

Hang je gebreide items nooit op

Een grote wollen trui of een gehaakt vest hoort niet aan een hanger in je kast. Dit kan namelijk je item laten uitrekken en dat is ontzettend zonde. Een gebreid item hoor je op te vouwen en in je kast te leggen in plaats van hangen. Als je wil dat je truien mooi blijven is dit dus zeker aan te raden. Ditzelfde geldt voor je jeans. Deze ophangen kan ervoor zorgen dat ze uitlubberen en dat is natuurlijk zonde.

Leg je dagelijkse essentials binnen handbereik

In de ochtend kan het fijn zijn om gewoon snel bij je spullen te kunnen. Je hebt haast en wil snel de deur uit. Items waarvan je weet dat je ze vaak draagt, zouden om die reden dus gemakkelijk bereikbaar moeten zijn. Zo kun je je kleding snel pakken en ben je niet eerst nog lang aan het zoeken tussen je andere items. Leg kleren die je niet vaak draagt meer onderop of achterin. Denk hierbij aan items die bedoeld zijn voor speciale gelegenheden. Je favoriete items verdienen een plekje vooraan.

Hang je kleding op op een manier die werkt voor jou

Hoe je je hangende kleding indeelt, is volledig aan jou. De indeling hiervan is namelijk niet een one size fits all. Sommige mensen hebben veel verschillende kleuren in hun kast hangen en delen hun kleding het liefst in per kleur. Anderen dragen het liefst alleen zwart, ja dan wordt het nogal onoverzichtelijk. Deel je kleding dus in op een manier die logisch is voor jou. Zo weet je jouw favoriete items altijd te vinden.