Onderzoek toont aan: dit is de ideale vrouw volgens mannen

De maatschappij door Maj

De ideale vrouw, hoe ziet ze er eigenlijk uit door de ogen van een man? Iedereen is mooi op haar eigen manier, maar volgens een onderzoek van Lexa.nl letten mannen wel degelijk op bepaalde aspecten bij een vrouw. Spoiler De resultaten zijn vrij cliché: dit is de ideale vrouw volgens mannen.

Blik in iemands ogen

De datingwebsite Lexa.nl heeft aan maar liefst 10.000 Nederlandse single mannen gevraagd hoe hun perfecte date eruit zou zien. Uit het onderzoek kwam dan ook duidelijk naar voren dat veel mannen als eerste kijken naar de blik in de ogen van een vrouw. Straalt deze blik genoeg zelfvertrouwen uit? Daarnaast komt ook uit het onderzoek dat een leuke glimlach veel doet met de gevoelens van een man. Hierin was opvallend dat oudere mannen het aantrekkelijker vinden als een vrouw vaak lacht. Smile, ladies!

Lees ook: Wow! Selena Gomez is miljardair door haar beautymerk

Uitstraling van de ideale vrouw

Naast het onderzoek op Lexa.nl, deden ook psychologen van de universiteit van North Carolina onderzoek naar de ideale vrouw. Hier kwam onder andere uit dat mannen snel vallen op verleidelijke vrouwen die zelfvertrouwen uitstralen. Qua uiterlijke verzorging, geven mannen een voorkeur aan vrouwen met een symmetrisch gezicht, volumineuze lippen, ronde kaakbeenderen en een smalle kin. Verder kijken mannen ook naar het lichaam van een vrouw, hieruit maken ze onbewust op wat de leeftijd en vruchtbaarheid van een vrouw is. De lengte is hierbij belangrijk, want een vrouw is in het ideale plaatje niet langer dan hijzelf. Mannen vinden het ook aantrekkelijk als de heupen breder zijn dan de taille. Well, dat is een hele waslijst aan eisen.

Goede eigenschappen

Naast de uiterlijke kenmerken, vinden mannen bepaalde eigenschappen leuk bij een vrouw. Het ideale beroep zou richting de zorgsector zijn, zoals dokterassistente of verpleegster. Ook vinden mannen het aantrekkelijk als vrouwen sportief zijn, zichzelf verzorgen, van muziek houden en reislustig zijn. En als ze dan ook nog intelligent, spontaan, humoristisch en lief zijn is het perfecte plaatje compleet. Verder vinden mannen het heel fijn als een vrouw onafhankelijk is en ook echt haar eigen leven lijdt. Denk aan zelf naar een sportles gaan, dol zijn op je eigen werk en afspreken met je eigen vriendinnen. Al met al kan je goed voor jezelf zorgen. Mannen weten blijkbaar precies wat de mooi vinden, maar gelukkig weten wij vrouwen dat we allemaal op onze eigen manier prachtig zijn!

Lees ook: Deze nieuwe make-up trend exposed influencers met lipfillers