Vrouwen zijn het massaal eens: deze vraag kunnen mannen beter vermijden

De maatschappij door Maj

Wij vrouwen vinden dat mannen af en toe nogal clumsy kunnen zijn in het stellen van vragen. Ze overdenken vaak minder, waardoor er af en toe iets uitkomt wat (hopefully) anders is bedoeld. Op het social media platform 'Reddit' zijn vrouwen het massaal eens geworden over die ene vraag die mannen beter kunnen vermijden. Welke vraag denk jij dat mannen beter voor zich kunnen houden?

Vrouwen zijn het massaal eens met elkaar

Veel vrouwen deelden hun ervaringen op het platform Reddit en hieruit konden we opmaken dat het niet ongewoon is dat vrouwen nogal aparte vragen krijgen. Hieruit werd dan ook meer dan duidelijk welke vragen vrouwen liever niet ontvangen van een man. De eerste vraag die naar boven kwam ging over de maandelijkse periode van de vrouw. Een man reageerde en zei: “Mijn vrienden en ik besloten dat als een meisje in onze klas boos of overstuur was, ze 'ongesteld' was. Maar het opgroeien als enige jongen in een huishouden vol meisjes onder leiding van mijn no-nonsense moeder in de jaren 70 leerde me dat dit geen grapje was." Boys, soms is het dan ook beter om wijselijk en bedachtzaam niets te zeggen.

Lees ook: ongevraagd advies: dit is hoe je ermee omgaat

Deze vraag kunnen mannen beter vermijden

Dan nu de echte vraag die mannen beter kunnen vermijden: "ben je zwanger?". Voor een vrouw kan dit een zeer gevoelig onderwerp zijn. Ten eerste kan het beledigend zijn voor een vrouw, wanneer jij speculeert dat ze zwanger is. Ten tweede kan het gevoelig liggen, doordat vrouwen niet altijd zwanger kunnen worden. Een gebruiker schreef: “Mijn moeder leerde ons dat geen enkele vrouw zwanger is totdat ze je vertelt dat ze zwanger is.” Een andere mannelijke gebruiker had een functie bij Disney World, waar het zijn verantwoordelijkheid was om zwangere vrouwen niet in de achtbaan te laten gaan. Hij reageerde dan ook met: “Elke keer als ik een gast zag waarvan ik dacht dat ze zwanger zou kunnen zijn, begon ik aan iedereen te vragen: ben je zwanger? Mannen, oudere vrouwen, tienerjongens, echt iedereen. Op die manier, als ik bij de vrouw aankwam van wie ik vermoedde dat ze zwanger zou kunnen zijn, hoefde ze zich niet raar te voelen." Uit de reacties blijken gelukkig dat er toch nog genoeg mannen zijn die doordacht nadenken over deze gevoelige vraag. Better safe than sorry!

Lees ook: ‘Boyfriend blindness’ is een ding en zó herken je het bij jezelf