Oei, het editten van Joker 2 bleek een nachtmerrie

Media door Maya Luz

Binnenkort komt het tweede deel van de film Joker uit. De eerste film was een enorm succes en dus zijn er hoge verwachtingen voor het tweede deel met Joaquin Phoenix en Lady Gaga. Maar volgens de regisseur was het editten van de film een nachtmerrie.

Lees ook: Brandon Sklenar spreekt zich uit over ‘It Ends With Us’ drama

Joker: Folie à Deux

Na het succes van de originele Joker uit 2019, komt er dit jaar een tweede deel genaamd Joker: Folie à Deux. Maar als je denkt dat deze film een simpel vervolg op het eerste deel wordt, dan heb je het mis. Deze film wordt namelijk een musical. Joaquin Phoenix zal zijn rol als Arthur Fleck weer oppakken, maar deze keer wordt hij vergezeld door Lady Gaga die de rol van Harleen 'Lee' Quinzel op zich neemt. De twee hoofdrolspelers spraken samen met de regisseur van de film, Todd Phillips, met Variety over de totstandkoming van het vervolg op Joker.

Gaga en Phoenix zongen live

De nieuwe film wordt dus een musical. En bij het maken van dit soort films is het gebruikelijk dat de acteurs in een studio de nummers opnemen zodat deze gebruikt kunnen worden in de film. Op de filmset zingen de acteurs mee met de track. Maar Phoenix en Gaga wilde het graag anders aanpakken. Ze wilden juist live zingen tijdens het filmen. “It was important to me that we never perform the songs as one typically does in a musical,” legt Phoenix uit. “We didn’t want vibrato and perfect notes.” De regisseur legde uit dat in het editten van de film een nachtmerrie was vanwege de keuze voor live zang. Dit had te maken met het feit dat er verschillende clips aan elkaar geplakt moesten worden. “Particularly for Joaquin, so much of it is about feeling the moment as you do it. You can’t decide that in a sound studio three weeks before you show up to shoot it.”

Lady Gaga legde in het interview uit dat de musicalnummers in de film alleen bestaan in de gedachten van de twee hoofdpersonages. “We wanted to help tell the story of their shared madness in a way that felt real,” she said. “I think we all have an intimate and personal relationship with music in that there’s a score for our inner emotional lives ... That’s what we tried to capture for Arthur and Lee.”

Joker: Folie à Deux zal vanaf vier oktober in de bioscoop te zien zijn.