‘Tantra’-Walter uit B&B Vol Liefde doet boekje open: ‘Heb nog nooit een tantra retreat gegeven’

Media door Alyssa

Tantra-Walter zorgde in het vorige seizoen van B&B Vol Liefde voor heel wat gespreksstof. Met ‘spiruwaliteit’-Claudia over de vloer en met de zonnevlecht van Anne hield hij heel Nederland in zijn greep. Maar nu zegt Walter dat dat hele tantra-gedoe wel achterwege gelaten kan worden.

Slimme montage in B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde schotelt ons elk seizoen weer kleurrijke kandidaten voor. In deze reeks zitten er weer een paar pareltjes bij, zoals Joop met zijn koffiezetapparaat en goochelaar René die in Griekenland zijn trucs deed. Maar volgens Walter uit het vorige seizoen is het ook een kwestie van slimme montage.

Geen tantra retreat op Le Domaine Vert 

In een interview met De Trending Show vertelt hij dat niet alles zo over de top is als het lijkt. “Mensen worden geframed en er wordt veel nadruk gelegd op bepaalde dingen", zegt hij. Walter legt uit dat er soms wel tien uur per dag gefilmd wordt, maar dat de kijker maar een klein deel ziet. Bij Walter waren het zijn danspasjes en tantra-verhalen die in het Franse Le Domaine Vert in de spotlight stonden. Maar guess what? Walter heeft nog nooit een tantra retreat gegeven... “Er ontstaan dingen - vooral in de media - na de uitzendingen die niet helemaal kloppen. Ze knippen eruit wat interessant is om te zien.”

Walter over framing in B&B Vol Liefde

Op de vraag of hij dingen anders zou hebben gedaan, antwoordt hij: “Achteraf had ik er wel rekening mee kunnen houden dat deelnemers zo geframed worden.” Maar hij kan er ook om lachen: “Het was leuk.”

Nieuwe liefde

Zijn nieuwe vriendin, de 28 jaar jongere Anna Linde, had tijdens het gesprek ook wat te vertellen. De twee leerden elkaar kennen in Frankrijk, op het terrein van Walter. “Dacht je niet: ik kom bij die zweefteef die continu aan het dansen is?” vroeg de radio-dj haar. Anna zei hierop: “Ik had vooral onthouden dat-ie erg respectvol was naar de dames die op bezoek waren. Daar had ik echt bewondering voor.”

Meer kritiek op B&B Vol Liefde

Walter is overigens niet de enige met kritiek. Tamara, die in hetzelfde seizoen bij Martijn in Thailand op bezoek was, zei al eerder dat B&B Vol Liefde mensen framed. Zo had zij helemaal geen verjaardagscadeau naar Martijn gestuurd na haar vertrek uit Hua Hin. Het was de productie die dat in scène had gezet. Oeps.

Lees ook: Oei! Verklapt Charlotte hier de uitkomst van B&B Vol Liefde-Mike?