Zo zorg je voor je tattoo's in de zomer

Lichaam door Maya Luz

De zomer is over het algemeen geen populaire tijd om nieuwe tattoo's te laten zetten. Maar we kunnen ons voorstellen dat je het soms echt niet kunt laten. Mocht je een nieuw plaatje hebben, dan is dit de beste manier om ervoor te zorgen in de zomer.

Lees ook: Dit is hoe je omgaat met zweetvoeten in de zomer

Houd genezende tattoo's uit de zon in de zomer

Als je tattoo pas net nieuw is, is dit eigenlijk een wond die nog moet genezen. Je huid is dan ook extra kwetsbaar en je tattoo is ook kwetsbaar. Als je huid verbrandt in de zon kan dit je tattoo flink beschadigen en dat zou natuurlijk zonde zijn. Het is dus verstandig om nieuwe tattoo's te bedekken als je naar buiten gaat. Dit is ook verstandig als je naar het strand gaat, zand op een genezende tattoo is niet erg hygiënisch.

Vermijd hevig zweten tijdens het genezen

Na het zetten van een nieuwe tattoo wil je eigenlijk het liefst zo min mogelijk zweten. We weten dat je het zweten niet volledig kunt vermijden, het is tenslotte een natuurlijk proces. Maar vermijd activiteiten waarbij je hevig gaat zweten en probeer jezelf koel te houden gedurende de dag. Dit kun je doen door luchtige kleding te dragen en een ventilator te gebruiken.

Dompel je nieuwe tattoo's niet onder in water

Een nieuwe tatoeage kun je het beste droog houden in het begin. Dit betekent niet in bad gaan en niet zwemmen. Het kan zelfs goed zijn om je tattoo zo min mogelijk onder het water te houden tijdens het douchen. Als je dus een nieuw plaatje hebt laten zetten vlak voor de zomer, raden we je aan om het zwembad of het strand nog even niet op te zoeken. Dit kan namelijk tot serieuze infecties leiden.

Smeer je tattoo's altijd goed in, ook als ze al genezen zijn

We hadden het al eerder over je tatoeages insmeren, maar dit geldt niet alleen voor nieuwe plaatjes. Ook je oudere tatoeages moeten goed ingesmeerd worden. Als je verbrandt, kan dit het kunstwerkje namelijk alsnog laten beschadigen of doen vervagen. En dat is en blijft zonde.

Hydrateer je tattoo's regelmatig

Zodra je tatoeage volledig genezen is, is het vooral belangrijk om deze goed gehydrateerd te houden. Als je in de zon hebt gezeten of als je vaker doucht in verband met de hitte kan je huid best droog aanvoelen. Smeer dus regelmatig een voedende crème om je kleine kunstwerkjes er altijd mooi uit te laten zien. Dit is natuurlijk ook goed voor je huid, een win win dus.