3x makkelijke lunchgerechten voor naar kantoor
Als je luncht op kantoor is de kans groot dat je vaak hetzelfde eten meeneemt. Het is makkelijk maar niet erg spannend meer. Heb jij wat lunch inspiratie nodig? Dit zijn drie van onze favoriete lunchrecepten voor naar kantoor.
Lees ook: Met deze lifehack maak je je lunch gezonder
Broodje kikkererwtensalade is een snelle en makkelijke lunch
We kennen allemaal een klassiek broodje eiersalade, maar wat nou als we het old school broodje een moderne twist geven. Je kan van kikkererwten ook een heerlijk salade maken. Zo doe je dat.
Dit heb je nodig
- 150 gram kikkererwten
- 15 gram gesneden rode ui
- 40 gram gesneden rode paprika
- Een eetlepel mayonaise
- Een halve theelepel dijon mosterd
- Een snufje knoflookpoeder
- Een snufje uienpoeder
- Zout en peper op smaak
- Brood om je salade op te doen
- Sla om je broodje mee af te maken
Zo maak je het
- Doe je kikkererwten in een kom en stamp ze fijn met een vork of met een aardappelstamper.
- Voeg hier de rest van je ingrediënten aan toe (behalve je brood en sla) en meng dit goed door elkaar.
- Pak vervolgens je brood naar keuze en leg hier de sla op. Nu kun je je salade erop smeren en je broodje door midden snijden!
- Je kunt de salade in een afgesloten bakje bewaren voor vijf dagen in de koelkast.
Salade met geroosterde bloemkool voor een gezonde lunch
Een salade is altijd een goede lunch om mee te nemen naar kantoor. Het is makkelijk en je kan het vrijwel gelijk eten. Deze bloemkool salade tilt jouw dagelijkse lunch naar een hoger niveau.
Dit heb je nodig (voor vier porties)
- Een medium bloemkool die je in roosjes hebt gesneden
- Drie grote wortels
- Een eetlepel komijnzaad
- Twee theelepels paprikapoeder
- Zout en peper op smaak
- Een kwart van een rode ui, versnipperd
- Twee eetlepels olijfolie
- 100-150 gram ijsbergsla
Voor de dressing
- 60 milliliter tahini
- Een geraspte knoflookteen
- Twee eetlepels citroensap
- 60 milliliter water
- 60 milliliter olijfolie
- Zout en peper op smaak
Zo maak je het
- Verwarm je oven voor op 220 graden Celsius en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Snijd je wortel in kleine blokjes en doe dit samen met de bloemkoolroosjes in een kom. Voeg de kruiden en olijfolie toe en meng dit goed door elkaar totdat de groente volledig is bedekt.
- Verspreid je groente over de bakplaat en doe dit 20 tot 25 minuten in de oven.
- Ondertussen kun je je dressing maken. Dit doe je door alle ingrediënten, behalve de olijfolie, door elkaar te mengen met een garde. Voeg vervolgens tijdens het roeren je olijfolie toe en blijf roeren totdat je dressing een mooi geheel is geworden.
- Wanneer je groente uit de oven komt kun je je salade samenstellen. Doe alles bij elkaar in een grote kom en meng totdat je salade lekker bedekt is met de dressing.
Tofu sla wraps zijn gezond en uniek
Een lekkere wrap is altijd goed. Maar wat nou als je de wrap iets gezonder wil maken? Dan kun je de wrap vervangen door sla! Dit is ons favoriete sla wrap recept.
Dit heb je nodig (voor vier porties)
- 400 gram tofu
- Een eetlepel sesamolie
- Een medium ui, versnipperd
- 180 gram champignons
- Een eetlepel gesneden knoflook
- 50 gram lente-ui
- 120 milliliter zonnebloemoli
- 200 gram rijstnoedels
- Een krop ijsbergsla
Voor de saus
- 240 milliliter water
- 120 milliliter sojasaus
- 60 milliliter sesamolie
- Zes teentjes knoflook
- Een eetlepel fijngehakte gember
- Twee eetlepels sriracha
- 50 gram basterdsuiker
- 60 milliliter rijstazijn
Zo maak je het
- Haal de tofu uit de verpakking en laat het water eruit lopen. Doe dit door er keukenpapier omheen te wikkelen en er vervolgens iets zwaars op te zetten voor tien tot twintig minuten.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kom. Mix totdat alles goed gecombineerd is en de suiker is opgelost. Zet 120 milliliter van de saus aan de kant.
- Verkruimel je tofu en laat dit marineren in de overgebleven saus. Zet dit een uurtje in een bedekte bak in de koelkast.
- Verhit de sesamolie in een pan op middenhoog vuur. Bak de ui totdat deze doorzichtig is. Voeg nu de champignons toe en laat dit vijf minuten bakken. Voeg tot slot de knoflook toe en laat dit een minuut meebakken. Voeg nu de tofu toe met de marinade en bak dit totdat het grootste gedeelte van de vloeistof is verdampt. Voeg de lente-ui toe. Voeg nu driekwart van de overgebleven saus toe en bak de tofu hier nog even in totdat de saus warm is.
- Haal de pan van het vuur en doe je tofu in een apparte kom. Verhit nu je zonnebloemolie in dezelfde pan. Frituur je rijstnoedels hierin voor dertig seconden zodat het knapperig wordt.
- Verdeel je sla in individuele bladeren. Vul deze met je tofu en de knapperige rijstnoedels. Giet het restant van de saus over je wraps en je bent klaar!