Dit is het best hydraterende drankje (en nee, het is geen water)

Eten door Anne-Fleur

We doen allemaal ons best zo gehydrateerd mogelijk te blijven. Water drinken is een goede manier om dit te doen, maar het blijkt niet het beste drankje te zijn om te drinken, wil je goed gehydrateerd zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een heel ander drankje hoger op de lijst staat met het beste hydraterende drankje. Benieuwd naar welke dit is? Lees dan gauw verder!

Lees ook: Deze cocktail wil je drinken deze zomer: de Corona Sunrise cocktail

Water drinken

Dat je zou denken dat water voor de beste hydratatie zorgt, is niet zo gek. Er wordt namelijk overal aanbevolen zoveel mogelijk water te drinken op een dag. Maar liefst 1,5 tot 2 liter. Toch is dit niét de beste hydraterende drank voor je. Waarom niet? H2O stroomt eigenlijk te snel door je lichaam heen en is daarom niet gemaakt voor optimale hydratatie. Ronald Maughan, een professor aan de St. Andrews’ School of Medicine, legt in een artikel van CNN uit dat water voedingsstoffen mist om de beste hydratatie te geven. Aha!

Best hydraterende drankje

Oké, water is not it, dus. Maar wat kun je dan beter wel drinken? Maughan vertelt dat drinken met een beetje suiker, vetten of eiwitten zijn effectiever om te hydrateren. Kies je voor melk, dan krijg je onder andere lactose, eiwitten en vet binnen. Volgens Maughan heb je dus langer het effect van de hydratatie, omdat het vocht langzamer wordt afgegeven. In melk zit ook natrium, wat het water vasthoudt. Hierdoor hoef je minder bezoekjes te brengen aan de wc.

Melk en sinaasappelsap

De twee hydraterende drankjes die boven water als winnaar uit de bus komen, zijn melk en sinaasappelsap. In een glaasje orange juice, zitten wel weer wat suikers, maar toch zou het hydraterender zijn dan water. Pas wel op dat je er niet te veel van drinkt, want te veel suikers zijn natuurlijk ook niet goed voor je. Magere melk staat bovenaan aan de lijst, gevolgd door volle melk en sinaasappelsap. Frisdrank staat boven light-frisdrank, en (opmerkelijk) komen dan pas de koude thee, warme thee en sportdrankjes. Water staat overigens nog wel boven water met prik, bier en koffie.

Nu moet je water overigens niet direct afschrijven. Ondanks dat het drankje minder hydraterend is dan je denkt, heeft het nog steeds mega veel gezondheidsvoordelen. Vergeet deze niet! Als je een lange rit of vlucht voor de boeg hebt, kan het een goed idee zijn om te starten met melk of sinaasappelsap en je vervolgens te blijven hydrateren met water. Zo sla je twee vliegen in één klap.