Zo maak je van avocado toast een eiwitrijk ontbijt

Eten door Maya Luz

Een geroosterd broodje met avocado erop is een heel lekker en simpel ontbijtje, maar eiwitrijk is het niet. Wil jij van jouw simpele ontbijtje een vullende en voedzame maaltijd maken? Dit is hoe je jouw avocado toast omtovert tot een eiwitrijk ontbijt.

Lees ook: Met deze lifehack maak je je lunch gezonder

Voeg een eitje toe

Een ei hoort erbij! Eieren zijn niet voor niks een onmisbaar onderdeel van een voedzaam ontbijt. Ze zijn ontzettend voedzaam en ook lekker vullend. Dit maakt het de ideale toevoeging voor jouw avocado toast. Je kan je ei op verschillende manieren bereieden. Zo kun je je ei koken of bakken maar je kunt hem ook pocheren. Zo maak je je ontbijtje ook gelijk een beetje fancy. Voor nog meer proteïne kun je zelfs nog zalm toevoegen.

Kikkererwten maken je ontbijtje af

Kikkererwten klinken misschien niet erg aantrekkelijk voor je ontbijt, maar ze zijn een hele voedzame toevoeging voor je maaltijd. De manier waarop je je kikkererwten toevoegt aan je toast hangt af van wat je lekkerder vindt. Hou je van een knapperige topping? Dan raden we je aan om de kikkererwten even te bakken in de oven of airfryer met wat kruiden. Hierdoor worden ze lekker knapperig. Als dat niet helemaal jouw ding is kun je je toast ook aanvullen met wat hummus.

Meng wat hüttenkäse door je avocado

Voordat je de avocado op je brood doet, raden we je aan om nog wat extra dingetjes toe te voegen. Schep je avocado eerst in een schaaltje en prak het totdat je het gemakkelijk op je brood kunt smeren. Voeg vervolgens je kruiden naar keuze toe en daarna nog een beetje hüttenkäse toe. Voeg ongeveer honderd gram toe en meng alles goed door elkaar. Hiermee maak je jouw avocado spread een stuk eiwitrijker en romiger. Mocht je het lekker vinden en op zoek zijn naar nog meer proteïne, dan kun je ook een hardgekookt eitje toevoegen aan je spread. Kook deze eerst en snijd deze vervolgens in kleine stukjes voordat je het mengt met de rest van je spread. Het fijne hieraan is dat je eieren van tevoren kunt koken en op kunt bergen in de koelkast. Dat scheelt een hoop tijd in de ochtend!

Sprenkel wat zaadjes over je toast

Voor de vegans hebben we een hele makkelijke en snelle manier om je toast eiwitrijker te maken. Sprenkel wat zaadjes over je toast. Denk hierbij aan pompoenpitten, chiazaadjes of hennepzaadjes. Deze kleine dingetjes zitten bomvol proteïne en geven jouw toast wat extra crunch.